2016-02-07 12:04:06
Φωτογραφία για Έχουν άγχος τα σκυλιά;
Ξυπνάτε το πρωί αγχωμένοι για να πάτε στη δουλειά σας, γυρνάτε μέσα στο άγχος από αυτή, με extra δουλειά για το σπίτι, και σκέφτεστε, τι τυχερός που είναι ο σκύλος σας που δεν έχει προβλήματα και άγχη. Αναθεωρήστε! Φυσικά και τα σκυλιά έχουν άγχος, απλά δεν είναι για τον ίδιο λόγο που έχετε και εσείς!

Αν έχετε γυρίσει ποτέ σπίτι και το έχετε βρει... «ανακαινισμένο» με υπαίτιο το σκύλο σας, έχετε αναρωτηθεί γιατί; Υπάρχει εξήγηση, αυτή του άγχους. Πολλά σκυλάκια οδηγούνται σε ζημιές και κακή συμπεριφορά όταν λείπουμε από το σπίτι και είναι μόνα τους γιατί νιώθουν εγκατάλειψη.

Σας παραδίδουμε 5 +1 τρόπους για να το χαλαρώσετε... φυσικά!

Κάντε το σκυλάκι σας να νιώθει ασφάλεια στο χώρο που ζει ώστε να του φύγει το άγχος και να σταματήσει να καταστρέφει ότι βρίσκεται στο πέρασμα του!

Πρώτος τρόπος, η εκπαίδευση

Αν το σκυλάκι σας είναι εκπαιδευμένο, έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, άρα μπορείτε να το ελέγξετε καλύτερα. Όταν ο τετράποδος φίλος σας κάνει κάτι καλό, επιβραβεύστε τον. Αποφύγετε να τον μαλώνετε και ειδικά να τον χτυπάτε!


Δεύτερος τρόπος, η άσκηση

Ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε το άγχος του, είναι η άσκηση! Ενισχύστε το δεσμό σας με βόλτες στην εξοχή, τρέξιμο, παιχνίδι στο πάρκο. Με αυτό τον τρόπο και θα εκτονωθεί, αλλά και θα περάσει πολύ χρόνο μαζί σας μειώνοντας την ανασφάλεια του και το φόβο εγκατάλειψης.

Τρίτος τρόπος, τα αιθέρια έλαια

Κάνατε λάθος αν νομίζατε ότι τα αιθέρια έλαια είναι μόνο για εσάς! Και το σκυλάκι σας έχει δικαίωμα σε αυτά και στην χαλάρωση που μπορούν να του προσφέρουν! Πολλοί είναι αυτοί που έχουν εφαρμόσει θεραπείες με αιθέρια έλαια στα σκυλιά τους και τους έχουν χαρίσει απίστευτη ηρεμία. Παράδειγμα ρίξτε λίγες σταγόνες λεβάντας στο κολάρο του (σημείο που δεν μπορεί να γλύψει) και δείτε το αποτέλεσμα.

Τέταρτος τρόπος, το Rescue Remedy

Το Rescue Remedy, είναι ένα εκχύλισμα λουλουδιών που βοηθά τόσο τα ζώα όσο και τους ανθρώπους να ηρεμούν. Θα το βρείτε σε καταστήματα με φυσικά προϊόντα. Αποτελείται από εκχυλίσματα λουλουδιών και βοηθά ζώα και ανθρώπους να ηρεμήσουν. Το βρίσκεται σε καταστήματα με φυσικά προϊόντα.

Πέμπτος τρόπος, τα δημιουργικά παιχνίδια σκύλων

Τραβήξετε του την προσοχή με παιχνίδια! Αγοράστε παιχνίδια με ειδικές υποδοχές που μέσα τους κρύβονται λιχουδιές. Με αυτό τον τρόπο όταν θα λείπετε, θα έχει να ασχοληθεί με κάτι ενώ ο χρόνος του θα κυλήσει χωρίς να αγχωθεί και να το καταλάβει!

Έκτος τρόπος, η αντίδραση σας

Σημαντικό ρόλο παίζει και η δική σας αντίδραση προς το σκύλο σας. Αν φωνάζετε ή το μαλώνετε κάθε φορά που φοβάται ή αγχώνεται, σαφώς κάνετε πιο δύσκολη την κατάσταση. Με ήρεμες κινήσεις του δείχνουμε τι είναι αυτό που φοβάται, το χαϊδεύουμε και το οδηγούμε στη φωλιά του ώστε να νιώσει ασφάλεια.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ