2016-02-08 08:40:51
Φωτογραφία για Ποιους βλέπει πίσω από τα επεισόδια στην Κω ο Ηλίας Καματερός;
Οι 50-60 άνθρωποι που με είδαν στην καφετέρια είναι «σκληρός ακροδεξιός πυρήνας, αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις τους», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Είναι υπεύθυνος για το όνειδος που ζει η Κως, είπε ο δήμαρχος του νησιού

«Υπάρχει ένας σκληρός ακροδεξιός πυρήνας, αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις τους», ισχυρίστηκε το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός, δίνοντας την δική του εξήγηση για το περιστατικό προπηλακισμού του την Κυριακή σε καφετέρια της Κω, από εξαγριωμένους κατοίκους που αντιδρούν στην δημιουργία hotspot στο νησί. Την ίδια ώρα ο δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης προειδοποιεί για την πρωτοφανή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, ενώ το βράδυ της Κυριακής σημειώθηκαν νέα επεισόδια. Συγκεκριμένα, η διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο στρατόπεδο δέχθηκε επίθεση με μολότοφ, απάντησε με δακρυγόνα, ενώ προχώρησε σε τουλάχιστον μία προσαγωγή.


Ο κύριος Καματερός, μιλώντας στο Mega, επιτέθηκε στον δήμαρχο του νησιού Γιώργου Κυρίτση, λέγοντας πως «έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ξενοφοβικό, με τις συνεχείς δηλώσεις του ότι "κάποιοι έχουν βαλθεί να καταστρέψουν το νησί"». Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ο δήμαρχος που δεν επιτρέπει στοιχειώδεις δομές, αντί να βοηθά να μην έχουμε τις περσινές εικόνες, είπε ο βουλευτής της κυβέρνησης. «Δεν τον βγάζω χρυσαυγίτη, οι απόψεις που καλλιεργεί είναι ξενοφοβικές», κατέληξε.

Αντίθετα, ο δήμαρχος του νησιού, αφού επισήμανε ότι η Κως βιώνει «πρωτοφανείς στιγμές», μίλησε για προκλητικές κινήσεις από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που «κουβάλησαν» στο νησί, όπως είπε «για να δέρνουν κόσμο». «Ο κύριος Καματερός και η κυρία Χριστοδουλοπούλου, το Πάσχα δημιούργησαν το όνειδος και από εκείνη την ημέρα βιώνουμε αυτή την κατάσταση», τόνισε.

Δεν αρνηθήκαμε ποτέ να γίνει εγκατάσταση, αλλά όχι hotspot, είπε ο κύριος Κυρίτσης, ενώ επισήμανε πως «σε λίγο, όπως οι αγρότες, οι δικηγόροι, θα είναι όλοι ακροδεξιοί για την κυβέρνηση». Δεν διαφωνούμε μόνο με το χώρο, αλλά με το hotspot, γιατί βάσει νόμου, προβλέπεται ότι οι κάτοικοι που θα πηγαίνουν εκεί θα παραμένουν, ειδικά εκείνοι που θα πρέπει να επαναπατριστούν, τόνισε ο δήμαρχος του νησιού, προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που διαφώνησε, λέγοντας ότι όσοι μετανάστες πρόκειται να επαναπατριστούν θα προωθούνται στα κέντρα κράτησης της κεντρικής Ελλάδας και δεν θα παραμένουν στα νησιά, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Τέλος, ο δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι αντίθετα με την Μυτιλήνη, όπου καθημερινά ακόμα και σήμερα φτάνουν 2.000 πρόσφυγες, στην Κω, παρ' ότι η απόσταση με τα τουρκικά παράλια είναι μικρότερη και οι θάλασσες πιο ήρεμες, «φτάνουν 50-60 άτομα, το πολύ 600», γιατί ξέρουν ότι θα βρεθούν στη θάλασσα!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ