2016-02-09 23:01:16
Φωτογραφία για Χιου Τζάκμαν: «Πολεμά» τον καρκίνο, με μια selfie στο Instagram
Μια ακόμη ανάρτηση στο Instagram, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, ο δημοφιλής ηθοποιός Χιου Τζάκμαν ,μίλησε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τον καρκίνο του δέρματος.

«Αυτή η εικόνα είναι ένα παράδειγμα του τι συμβαίνει όταν δεν φοράς αντιηλιακό. Βασικοκυτταρικό καρκίνωμα. Η ηπιότερη μορφή καρκίνου, εντούτοις σοβαρή. Σας παρακαλώ να βάζετε αντηλιακό και να υποβάλλεστε συχνά σε ιατρικούς ελέγχους», έγραψε στον ιστότοπο εξιστορώντας την περιπέτεια του με την ασθένειά του.

Ο Τζάκμαν υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση αφαίρεσης ενός καρκινώματος (βασικοκυτταρικό καρκίνωμα) που είχε αναπτυχθεί στη μύτη του.

Στη φωτογραφία ο 47χρονος εικονίζεται με ένα χανζαπλάστ στη μύτη του.

Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά γνωστή στο ευρύ κοινό αφαίρεση βασικοκυτταρικού καρκινώματος από το 2013 στην οποία υποβλήθηκε ο Αυστραλός ηθοποιός.

Ο Τζάκμαν κάνει δημόσια έκκληση για τη χρήση προϊόντων προστασίας από τον ήλιο και δεν είναι η πρώτη φορά.

Άλλωστε στο παρελθόν έχει αποδώσει την ασθένειά του στο γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούσε αντηλιακό κατά τη διάρκεια των παιδικών του χρόνων στην Αυστραλία.

Tο βασικοκυτταρικό καρκίνωμα είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου του δέρματος, που παρουσιάζεται στο 90% και πλέον των ασθενών με καρκίνο του δέρματος.

Τέτοιου είδους καρκινώματα σπάνια κάνουν μεταστάσεις, ωστόσο εάν δεν αφαιρεθούν ενδέχεται να καταστρέψουν τον περιβάλλοντα μαλακό ιστό. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ