2016-02-10 00:03:18
Φωτογραφία για Μαραθώνιος συναντήσεων της Βούλας Πατουλίδου στην Κύπρο
Την Κύπρο επισκέφτηκε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, προσκεκλημένη της... Κυπριακής Εταιρείας Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας. Η κα. Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων στη Λευκωσία και την Λεμεσό προκειμένου να απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους φορείς του Τουρισμού της Κύπρου να συμπράξουν σε μια κοινή πορεία με σκοπό την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από και προς την Θεσσαλονίκη, την ενίσχυση της κρουαζιέρας προς το λιμάνι της πόλης και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου η κα. Πατουλίδου συναντήθηκε στη Λευκωσία με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου ( ACTA ), κ. Ντίνο Κάκκουρα και τον Γενικό Διευθυντή κ. Γιάννη Μιχαηλίδη και κατόπιν με τον υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ
. Γιώργο Λακοτρύππη και τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού κ. Άγγελο Λοΐζου. Στη συνέχεια μετέβη στο Δημαρχείο Λευκωσίας όπου είχε επαφές με τις Προέδρους των Επιτροπών Αθλητισμού και Νεολαίας κα. Σούλα Κολλακίδου και Πολιτισμού κα. Λεώνη Ορφανίδου καθώς και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Λευκωσίας κ. Νεόφυτο Νεοφύτου. Οι συναντήσεις στην Λευκωσία ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή με την Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Τουριστικών επιχειρήσεων Κύπρου κ. Χρυσαίμιλη Ψηλογένη Κενεβέζου και την Ανώτατη Λειτουργό κα. Νικολέτα Αθανασιάδου. Πριν την αναχώρησή της για Λεμεσό η κ. Πατουλίδου επισκέφτηκε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με τον οποίο είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για τις σχέσεις της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής κοινότητας ενώ ενημερώθηκε για τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την επίλυση του εθνικού μας ζητήματος. Για τα ίδια ζητήματα συνομίλησε και με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ κ. Μαρίνο Σιζόπουλο.

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου είχε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Λεμεσού κ. Σάββα Στούπα. Η Λεμεσός είναι αδελφοποιημένη πόλη με την Θεσσαλονίκη και συμφωνήθηκαν περαιτέρω δράσεις που θα ενισχύσουν τους ήδη υπάρχοντες δεσμούς συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων. Κατά τη διάρκεια των επαφών της κα. Πατουλίδου στην Κύπρο, συμφωνήθηκαν πολλές κοινές δράσεις και εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη, Λευκωσία και Λεμεσό, που αφορούν τον βιώσιμο πολιτιστικό τουρισμό καθώς και συνέργειες σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας, όπως το Interreg-Med Βαλκανική – Μεσόγειος 2014-2020 κ.ά. για την εφαρμογή νέων επιχειρηματικών μοντέλων με στόχο την τουριστική ανάπτυξη των παραπάνω πόλεων, μέσω των διακρατικών αυτών συμπράξεων και συνεργασιών.

Η κ. Αντιπεριφερειάρχης το πρωί του Σαββάτου πραγματοποίησε ομιλία στο πλαίσιο του 9ου Μαθητικού Συνεδρίου που συνδιοργάνωσε η Κυπριακή Εταιρεία Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας με τον Ιατρικό Σύλλογο Λεμεσού και το Λανίτειο Λύκειο στην Λεμεσό, με θέμα «Άσκηση στην εφηβεία»

Τέλος η κ. Πατουλίδου πριν την αναχώρησή της για τη Θεσσαλονίκη συμμετείχε ως επίσημη προσκεκλημένη στο Φιλολογικό Μνημόσυνο για τον Αείμνηστο Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού Νεόφυτο Νεοφύτου κατά τη διάρκεια του οποίου είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ολιγόλεπτη συνάντηση με τον παλαιό γνώριμο και φίλο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και τον υπουργό Άμυνας κ. Χριστόφορο Φωκαίδη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ