2016-02-10 09:00:12
Φωτογραφία για Απίστευτο! Τους είπε να κόψουν τα προνόμια τους και θέλουν να τον βάλουν στη φυλακή!
Φέρει τον τίτλο «Ο υπουργός Οικονομικών της Χρονιάς» από τους «Financial Times»!

Ε, και; Ο Αφρικανός υπουργός Οικονομικών Αμαρά Κονέ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο σύλληψης κι αυτό διότι δυσαρέστησε τους γερουσιαστές της χώρας του.

Ο λόγος; Τους ζήτησε να κόψουν τα προνόμιά τους.   Οι προσπάθειες του Κονέ να χτίσει από την αρχή την οικονομία της διαλυμένης από τον πόλεμο Λιβερίας του είχε χαρίσει πριν από δύο χρόνια το βραβείο του υπουργού Οικονομικών της χρονιάς, από τραπεζικό περιοδικό, με μεγάλη επιρροή, το οποίο εκδίδουν οι Financial Times.   Ομως, την Τρίτη η Γερουσία της Λιβερίας έδωσε εντολή για τη σύλληψή του, επειδή αρνήθηκε να απολογηθεί για την επιστολή που τους έστειλε, ζητώντας να περικόψουν τα προνόμια που απολαμβάνουν.

  Η χώρα, η οικονομία της οποίας δοκιμάστηκε και από το ξέσπασμα του ιού Εμπολα το 2014, πρέπει να μειώσει κατά περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια τον ετήσιο προϋπολογισμό της κυβέρνησης. Ετσι, ο Κονέ ζήτησε να περικοπούν και τα προνόμια των Γερουσιαστών.   Η είδηση της σύλληψής του προκάλεσε αντιδράσεις από συναδέλφους του, που τονίζουν ότι τιμωρείται επειδή απλά κάνει τη δουλειά του.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ