2016-02-10 13:17:55
Φωτογραφία για Η επίθεση του Τσίπρα στον Μητσοτάκη: Κρίμα που ξεκίνησε έτσι η θητεία του...
Για θεσμική εκτροπή κατηγόρησε την ΝΔ και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο για την στάση τους στο ασφαλιστικό και στις τηλεοπτικές άδειες.   Συγκεκριμένα κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταθέσουν προτάσεις, ενώ κατήγγειλε τη στάση της ΝΔ, την οποια κατηγόρησε ότι τα προηγούμενα χρόνια έβαλε φωτιά στο Ασφαλιστικό.   «Παλεύουμε να μην κόψουμε συντάξεις, να προστατεύσουμε το εισόδημα των αγροτών και η ΝΔ έχει δώσει ρεσιτάλ ανευθυνότητας και αδιαφορίας για το πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος και για το πότε θα επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη.»  

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις τηλεοπτικές άδειες για τις οποίες είπε ότι θα είναι τελικά τέσσερις αυτές που θα είναι εθνικής εμβέλειας και τελικώς ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί εξ'ολοκλήρου με ευθύνη της κυβέρνησης καθώς "συνιστά θεσμική εκτροπή η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ".


  "Είναι κρίμα που ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε τη θητεία του ξεπληρώνοντας γραμμάτια στη διαπλοκή", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε ότι αύριο κατατίθεται και ψηφίζεται η διάταξη που θα ορίζει ότι οι τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας θα είναι τέσσερις.

 "Με δεδομένη την άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για συναίνεση, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αναλάβει να προκηρύξει και να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό, τηρώντας όλες τις εγγυήσεις της διαφάνειας.   Η διαπλοκή βιώνει τις τελευταίες ημέρες της εξουσίας της"   «Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες. Θα αντέξουμε, να υλοποιήσουμε την εντολή που με σαφήνεια μας έδωσε τρεις φορές ο ελληνικός λαός».  

«Γιατί τα συστημικά ΜΜΕ σήμερα υποκριτικά  αποθεώνουν τους αγρότες όταν τα ίδια ΜΜΕ τους κατηγορούσαν. Δεν τους αγάπησαν, αλλά συνδέεται άμεσα με τη σκοπιμότητα και την αγωνία να μην ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και τα δάνεια που πήραν και η αγωνία για να μην προχωρήσει ο έλεγχος στους μεγαλοκαταθέτες που έκαναν περιουσία στις πλάτες του λαού»   «Καλά κάνουν και φοβούνται. Είμαστε το τέκνο της ανάγκης να μπει τάξη στον τόπο. Θα την υπηρετήσουμε μέχρι τέλους και χωρίς να χαριστούμε σε κανέναν. Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας»   Απευθυνόμενος στους αγρότες, ο πρωθυπουργός τούς κάλεσε να προσέλθουν σε διάλογο, επί του σχεδίου Κατρούγκαλου, αναφέροντας ότι "η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις και χωρίς διάλογο δεν προκύπτουν λύσεις. Κάνουν λάθος αν υπολογίζουν σε αυτούς που τώρα κάνουν ότι τους υποστηρίζουν, αλλά τα προηγούμενα χρόνια τους λοιδορούσαν."

   "Το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου δημιουργεί επιβαρύνσεις σε επαγγελματικές ομάδες και είμαστε έτοιμοι να το επανεξετάσουμε".   «Αρκεί να θελήσουν να καθίσουν στο τραπέζι για να βρεθεί λύση. Είμαστε ανοικτοί σε διάλογο για σημαντικές βελτιώσεις στο θέμα των εισφορών και της μεταβατικότητας των διατάξεων και προστασίας του εισοδήματος των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών».  
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ