2016-02-11 10:23:24
Φωτογραφία για Αυτά είναι τα ονόματα των πιλότων που έχουν χαθεί μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού...
Σε επίσημη ενημέρωση για τη συντριβή του ελικοπτέρου προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Παρά τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα για την τύχη των αξιωματικών, από την Κρατική Τηλεόραση και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι επίσημα οι τρεις αξιωματικοί ο κυβερνήτης Αναστάσιος Τουλίτης, ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανας και ο μηχανικός Ελευθέριος Ευαγγέλου, είναι αγνοούμενοι και οι έρευνες συνεχίζονται.

Ωστόσο από το υπουργείο ανακοινώθηκε ότι βρέθηκαν συντρίμμια, αλλά όχι σοροί των τριών μελών του πληρώματος ελικοπτέρου που κατέπεσε στην περιοχή της Κινάρου. Πάντως από το υπουργείο Άμυνας τονίστηκε ότι δεν θέλουν να δώσουν ελπίδες για την τύχη των τριών ανδρών.

Ταυτόχρονα σημειώθηκε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολες οι συνθήκες στην περιοχή που εντοπίστηκαν τα συντρίμια, ενώ η Άγκυρα αμφισβήτησε το δικαίωμα της Ελλάδας για έρευνα στην περιοχή που έπεσε το ελικόπτερο και εξέδωσε ΝΟΤΑΜ.


​Έκκληση στους δημοσιογράφους να παίρνουν τις πληροφορίες απευθείας από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έκανε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας, με αφορμή την πτώση του ελικοπτέρου του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στη νήσο Κίναρο.

Ο κ. Βίτσας τόνισε ότι η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη.

«Θα σας δίνουμε όλες τις πληροφορίες» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «δεν μπορώ να πω συλλυπητήρια,γιατί οι έρευνες είναι σε εξέλιξη».

Νωρίτερα, την ενόχληση του μέσω twitter είχε εκφράσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος  για όλα όσα μεταδίδονται για την τραγωδία στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη όλα τα κομμάτια του ελικοπτέρου, το οποίο έπεσε σε απόκρυμνη περιοχή, ούτε μπορεί ανακοινωθεί τίποτα ακόμα για τα αίτια της πτώσης.

Όπως ανακοινώθηκε, χάθηκε συγχρόνως η επαφή από το ραντάρ και η επαφή επικοινωνιών, ενώ δεν είχε αναφερθεί κάποια βλάβη από το πλήρωμα του ελικοπτέρου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ