2016-02-11 12:44:16
Φωτογραφία για Σύντομα θα φορτίζετε το κινητό σας... μόνο 1 φορά την εβδομάδα!
Μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις των σύγχρονων smartphones, είναι η... μικρή διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Πάνω σε αυτό το ζήτημα εργάστηκε μια βρετανική εταιρεία κατασκευής κυψελών καυσίμου και συγκεκριμένα πάνω σε ένα σύστημα τα οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες κινητών τηλεφώνων να τα φορτίζουν μόνο μια φορά την εβδομάδα!

Η Intelligent Energy, η οποία αποτελεί μια αναδυόμενη επιχείρηση στον κλάδο της κατασκευής smartphones θα χρηματοδοτήσει με 7,6 εκατ. δολάρια την ανάπτυξη μιας αρκετά μικρής κυψέλης καυσίμου η οποία θα μπορεί να ενσωματωθεί στα κινητά τηλέφωνα.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία μετατρέπει το υδρογόνο σε ηλεκτρική ενέργεια και το μόνο υποπροϊόν που παράγει είναι οι υδρατμοί. Αυτή η μεθοδολογία αναπτύσσεται ταχέως σε μεγαλύτερη κλίμακα από παραγωγούς ενέργειας στη λιανική και για να καλύψει ενεργειακές ανάγκες σε επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένων και των καταστημάτων επίπλων όπως είναι τα Ikea και η τράπεζα επενδύσεων Morgan Stanley, οι οποίες χρησιμοποιούν την τεχνολογία αυτή για να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων και να διασφαλίσουν τον απρόσκοπτο εφοδιασμό τους.


«Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου στις κινητές συσκευές προσφέρει μια λύση στο σύνηθες πρόβλημα του χρόνου ζωής της μπαταρίας», αναφέρει ο Julian Hughes, στέλεχος της Intelligent Energy σε σχετική ανακοίνωση. «Η καινοτομία στις μπαταρίες του κινητών είναι εκ των ων ουκ άνευ, τη στιγμή που οι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί όταν πρόκειται για την επιλογή κινητού τηλεφώνου».

Το πρώτο κινητό τέτοιας τεχνολογίας πιθανολογείται ότι θα βγει στην αγορά σε δύο χρόνια όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Henri Winand. «Θεωρούμε ότι η επαναστατική αυτή εφαρμογή ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων και δεν αποτελεί ένα απλό κατασκεύασμα φιλόδοξων ερευνητών», προσθέτει ο Winand.

To συμβόλαιο συνεργασίας που θα υπογράψει η Intelligent Energy με την εταιρεία κινητών θα επιτρέψει περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτότυπου αυτού κινητού και όπως υποστηρίζουν οι εμπνευστές τους, η συσκευή ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες ανθρώπων που οι συνθήκες διαβίωσής τους δεν επιτρέπουν πρόσβαση σε κάποιο ενεργειακό δίκτυο, όπως συμβαίνει σε πολλές περιοχές της Αφρικής. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ