2016-02-12 00:37:51
Φωτογραφία για Άμεση εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου στο ΠΕΔΥ;
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου 

- virus.com.gr

Την άμεση εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου στις μονάδες του ΠΕΔΥ (δείτε εδώ), θέλουν πληροφορίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού-Υγειονομικού Προσωπικού ΠΕΔΥ, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας για το αντίθετο.

Το θέμα είχε συζητηθεί πρόσφατα στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον Ανδρέα Ξανθό, αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας, όπου και τονίστηκε ότι το θέμα χρήζει περαιτέρω μελέτης και διαβούλευσης μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών. Ειδικότερα, είχε ειπωθεί ότι απαιτείται καταρχήν μια καταγραφή του υπάρχοντος προσωπικού και στη συνέχεια θα γίνει προσπάθεια υλοποίησης, όπου αυτό είναι δυνατό.

Όπως καταγγέλλει, ωστόσο, ο Σύλλογος Επιστημονικού-Υγειονομικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ) ΠΕΔΥ Θεσσαλονίκης – Β. Ελλάδος, ορισμένοι Διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε άμεση εφαρμογή. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «σε συνάντηση των διοικητών με τους υπεύθυνους και αναπληρωτές υπεύθυνους των μονάδων υγείας ΠΕΔΥ συζητήθηκε για μεν την 3η ΥΠΕ η εφαρμογή από 4/4/16 ενώ στην 4η ΥΠΕ από 1/3/16».


Η βιαστική εφαρμογή του μέτρου όχι μόνο δεν θα λύσει, αλλά αντίθετα θα προκαλέσει έντονα προβλήματα, καθώς οι ασθενείς έχουν κλεισμένα ραντεβού για περίοδο 56 ημερών, εκτιμά το επιστημονικό προσωπικό. Αυτό πρακτικά, σημαίνει πως όποιο ραντεβού έχει προγραμματιστεί θα πρέπει να ακυρωθεί και να μεταφερθεί, προκαλώντας αναστάτωση και άσκοπες καθυστερήσεις.

«Όπως σας έχουμε προτείνει στις συναντήσεις μας, οι όποιου είδους μεταβολές θα μπορούσαν να συζητηθούν μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ και των αλλαγών που αυτό θα επιφέρει, όπως μας έχετε υποσχεθεί, αλλά και την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων που θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε όλον αυτόν τον νέο σχεδιασμό» εκτιμά ο Πρόεδρος της ΣΕΥΠ-ΠΕΔΥ Θεσσαλονίκης – Β. Ελλάδος, Σάββας Παρασκευόπουλος. Ο ίδιος επισημαίνει ακόμη, ότι οι επιχειρούμενες αλλαγές ακυρώνουν στην πράξη την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση (ΠΑΑ) που ισχύει για τους ιατρούς του ΕΣΥ, καθώς καταστρατηγούν το πρωινό 5ήμερο ωράριο, κάθε απασχόληση μετά από το οποίο θεωρείται εφημεριακή.

Την αυθαιρεσία των υπερπρόθυμων ΔΥΠΕαρχών για την άμεση εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου, καταγγέλλει και ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠ-ΠΕΔΥ, Παναγιώτης Ψυχάρης, καλώντας τους να μην ξεφύγουν του πνεύματος της απόφασης που έχει επίσημα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας. «Η ερήμωση των Μονάδων από ιατρικό προσωπικό είναι γεγονός αναμφισβήτητο και κάθε προσπάθεια, δήθεν, για διεύρυνση του ωραρίου είναι στην παρούσα στιγμή χωρίς πρακτική αξία. Η Ομοσπονδία έχει καταθέσει επανειλημμένα συγκεκριμένες προτάσεις για τη λειτουργία των Μονάδων Υγείας, στο Υπουργείο Υγείας, οι οποίες προφανώς δεν έχουν ληφθεί υπόψη» αναφέρει σχετικά.

Για το θέμα είναι πιθανό να υπάρξουν δηλώσεις από τον αρμόδιο υπουργό, την Παρασκευή, κατά την σύσκεψη του ΚΕΣΥΠΕ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ