2016-02-13 10:04:13
Φωτογραφία για H Δούρου, ο Αλέξης και η επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ!
Μια συζήτηση με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, έστω και στο περιθώριο των σφικτών και αλεπάλληλων συναντήσεων που είχε στην Κρήτη, ακόμα και μια μέρα που δεν ευνοεί επικοινωνιακά τέτοιες κουβέντες έχει την αξία της! Ίσα ίσα ,θα έλεγα, πως τότε έχει πράγματι την αξία της. Ειδικά όταν η κουβέντα έχει ως μενού τα...πάντα όλα που θα έλεγε και Αλέφαντος, αποκτά τη δική της σημασία στο συγκεκριμένο δύσκολο συγκυριακά σημείο για κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.

To cretalive ,λοιπόν, τη ρώτησε για τα πάντα: για την αρχηγική- κατά τα δημοσιογραφικά κριτήρια- παρουσία της στην Κρήτη, για το παρόν και το μέλλον της κυβέρνησης και του Τσίπρα προσωπικά,για την Περιφέρεια Αττικής και τη δική της παρουσία στην κεντρική πολιτική σκηνή!

Η ίδια δείχνει συνειδητοποιημένη, ξέρει τους στόχους της και το τι θέλει να πετύχει και παρότι όπως μας εξομολογήθηκε δεν ήταν επιλογή της να πάει στην Περιφέρεια (άλλες ήταν εκείνη την περίοδο οι κομματικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, κυριολεκτικά επιστρατεύτηκε και μάλιστα ελάχιστοι, πλην του Τσίπρα που το πίστευε δεν επένδυαν πάνω της για νίκη), βούτηξε, κολυμπά καλά πια στα μέχρι πρόσφατα αχαρτογράφητα νερά της αυτοδιοίκησης και δείχνει αποφασισμένη να εξαντλήσει τη θητεία της ως το 2019
. ''Μην ξεχνάτε πως ένα μεγάλο μέρος κοινοτικών κονδυλίων σε ποσοστό 65% περνά μέσα από την περιφέρεια για τα επόμενα χρόνια και καταλαβαίνετε πόσο σημαντική είναι η παρουσία μας για την κοινωνία και την οικονομία να είμαστε στο τιμόνι της περιφέρειας" λέει με νόημα.

Τα σκουπίδια και η διαχείριση τους μέσα από το δημόσιο χαρακτήρα της επένδυσης είναι το μεγάλο προσωπικό στοίχημα της Δούρου, γι΄αυτό άλλωστε και η Κρήτη επελέγη ως πρώτος σταθμός για την κάθοδο της προς τις άλλες περιοχές, για να διαβουλευθεί, να συνεννοηθεί, και ν΄ακούσει τι γίνεται σε περιοχές που είναι πιο μπροστά από τη δική της.

" Έχει γίνει τόσο σημαντικό έργο στην Αττική για τα σκουπίδια, τα έχουμε βάλει και με συγκεκριμένα συμφέροντα γι΄αυτό και δεν βλέπετε να παίζουν τέτοια θέματα στα μεγάλα κανάλια της Αθήνας, που έχουν κι αυτά συμφέροντα στο χώρο διαχείρισης των απορριμάτων. Ούτε κι εγώ έχω συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό έργο έχει γίνει στο θέμα αυτό!"

Την...πειράξαμε, για την αρχηγική της εμφάνιση στην Κρήτη, αλλά προτίμησε να αφήσει τη μπάλα να βγει...εκτός αγωνιστικού χώρου!

" Για μένα οι συγκλίσεις και οι συνθέσεις είναι στο DNA μου, αν αυτό εννοείται, μου είπε, άλλωστε με θεωρούν κάποιοι πως κινούμαι στα δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ! Για όσους με ξέρουν θα θυμούνται πως τα ίδια έλεγα κι όταν το κόμμα μας ήταν στο 3%, την ενδιαφέρει η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας γι΄αυτό και φαίνεται πως έχει βρει " χημεία" με τον Αρναουτάκη για τα μεγάλα θέματα της αυτοδιοίκησης.

Και τον Τσίπρα πως τον βλέπεις, τη ρωτήσαμε, η κυβέρνηση και ο ίδιος πιέζονται αρκετά: Όχι δε νομίζω, μας είπε, ο Αλέξης έχει μπροστά του 7 χρόνια, κι όταν επιμείναμε πως η κυβέρνηση είναι στα σκοινιά από τους αγρότες και την τρόικα, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός θα τα καταφέρει αρκεί να επιλέξει το δύσκολο δρόμο. Ποιος είναι αυτός; κατά την ίδια στην περίπτωση των αγροτών είναι να τραβήξει τη σύγκρουση ως τα άκρα.

Αν βγει ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί και πουν την αλήθεια στον κόσμο πως αν δεν ληφθούν μέτρα τα παιδιά των σημερινών συνταξιούχων δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ σύνταξη, τότε κατά την κ. Δούρου, ο κόσμος θα καταλάβει και θα μπορέσει να συναινέσει στα δύσκολα μέτρα.

Κι όσο για την ίδια; Δεν βιάζεται! Θα είναι Περιφερειάρχης Αττικής ως το 2019, μέχρι τότε δεν την ενδιαφέρουν οι κρατικές καρέκλες και τα υπουργικά αξιώματα για να προσθέσει με νόημα, πως αυτό που απέδειξε η ζωή είναι πως από τα στελέχη της Αριστεράς λείπει η διοικητική εμπειρία και για εκείνη είναι πολύ σημαντικό το πέρασμα από την Περιφέρεια.

"Είναι άλλο πράγμα να είσαι καλός στα τηλεπαράθυρα κι άλλο πράγμα να ασκείς πραγματική εξουσία, όντας υπουργός. Πρέπει να ξέρεις να συγκρουστείς ακόμα και με τους υπηρεσιακούς σου, και εγώ το είχα πει σε ανύποπτο χρόνο στους New York Times όταν ρωτήθηκα πως εάν βγω περιφερειάρχης οι εργαζόμενοι που θα είναι υπό την ευθύνη μου δεν θα περάσουν καλά!"

Τώρα όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται πως είναι η ίδια η χρυσή εφεδρεία της Αριστεράς, το ακούει με ηρεμία ( μάλλον το απολαμβάνει κιόλας) δεν δείχνει να την αγχώνει αφού και ρόλο έχει και έργα διαχειρίζεται και μαθαίνει στο σκληρό στίβο της αυτοδιοίκησης και όταν πας να την πιέσεις παραπάνω έχει μια αφοπλιστική απάντηση να σου δώσει: ξέρετε είμαι μόλις 41 χρόνων...και σ΄αυτό δεν έχεις τι να ανταπαντήσεις! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ