2016-02-13 17:16:11
Φωτογραφία για Το σκοτεινό παρελθόν της συζύγου του Ντόναλντ Τραμπ
Από την φτώχεια της Σλοβενίας, στην πασαρέλα και στα πλούτη του δισεκατομμυριούχου υποψηφίου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Η ζωή της Μελάνια Κναβς, δεν θα μπορούσε να... συγκριθεί με το παραμύθι της Στακτοπούτας, όμως οι ομοιότητες είναι αρκετές. Το ίδιο και οι σκοτεινές πτυχές της. 

Ο κομμουνισμός, η ραπτομηχανή και η υψηλή ραπτική

Ο πατέρας της πωλούσε ανταλλακτικά αυτοκινήτων και η μητέρα της δούλευε ως γαζώτρια

Η Μελάνια Κναβς γεννήθηκε πριν από 45 χρόνια στην Σλοβενία, όταν αυτή ήταν κομμάτι της κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας. Μεγάλωσε στη Σέβνιτσα, ένα χωριό στις όχθες του ποταμού Σάβα. Ο πατέρας της πωλούσε ανταλλακτικά αυτοκινήτων και η μητέρα της δούλευε ως γαζώτρια σε μια μεγάλη εταιρία ενδυμάτων.

Σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης ο πατέρας της Μελάνια ήταν μέλος του κομμουνιστικού κόμματος της Σλοβενία, ωστόσο αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί. Το εκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, προσπαθεί να διαμορφώσει μια διαφορετική εικόνα.Δαψεύδει τις φήμες για το κομμουνιστικό παρελθόν αλλά και για το επάγγελμα της μητέρας της Μελάνια, λέγοντας ότι ήταν... σχεδιάστρια μόδας. Οσο για την ίδια την σύζυγο του Τράμπ, το επιτελείο λέει ότι ήταν πολύ γνωστό μοντέλο μόδας ήδη από μικρή.


«Ηθελε να γνωρίσει τον κόσμο»

Ηταν σαν μια χρυσαλλίδα που μεταμορφώθηκε σε μια εντυπωσιακή πεταλούδα

«Της άρεσε να διαβάζει. Πάντοτε είχε ένα βιβλίο μαζί της. Θυμάμαι ότι στο σπίτι της συχνά έκανε ασκήσεις για να διατηρείται σε φόρμα.» λέει η Μιριάνα Γελάντσιτς παιδική φίλη της Μελάνια και προσθέτει: «Της άρεσαν τα ωραία ρούχα και ήξερε πώς να τα φοράει. Της άρεσε να προσθέτει την δική της, προσωπική πινελιά. Ηταν πολύ καλή στο να βελτιώνει πράγματα. Θυμάμαι οτι μου έλεγε πως αδυμονούσε να πάει στην Λιουμπλιάνα και να παρακολουθήσει μαθήματα σε μια σχολή σχεδιαστών. Ηθελέ να γνωρίσει όλον τον κόσμο.»

Στην σλοβενική πρωτεύουσα άρχισε το modeling, και το 1992, ένα χρόνο μετά την ανεξαρτητοποίηση από τη Γιουγκοσλαβία, η Μελάνια βγήκε δεύτερη στον εθνικό διαγωνισμό ομορφιάς.

«Στην αρχή ήταν ντροπαλή αλλά μετά έμαθε την δουλειά και έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον για τις φωτογραφήσεις. Ηταν σαν μια χρυσαλλίδα που μεταμορφώθηκε σε μια εντυπωσιακή πεταλούδα» δηλώνει στο πρακτορείο Reuters, ο φωτογράφος Στάνε Τσέρκο, ένας από τους πρώτους που συνεργάστηκαν μαζί της.

Η δωρεά στο χωριό της

Η Μελάνια όταν άρχισε να γίνεται γνωστή, άλλαξε το επίθετό της με το πιο έυηχο Κνάους. Μετά τον γάμο της με τον Ντόναλντ Τραμπ δεν επέστρεψε ποτέ στην πατρίδα της.

«Οταν είδα ποιον παντρεύτηκε διαπίστωσα ότι υπήρχαν μερικές ομοιότητες του Ντόναλντ Τραμπ και του πατέρα της.» σχολιάζει η πρώην συμμαθήτριά της. «Εχουν ίδια χαρακτηριστικά και συμπεριφορά. Και οι δύο είναι άνθρωποι που εργάζονται σκληρά. Νομίζω ότι βρήκε στο πρόσωπό του την αδερφή ψυχή. Κάποιον με τον οποίο θα αισθανθεί ασφάλεια».

Τα πεθερικά του Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθούν να μένουν στην Σέβνιτσα. Σε μια μικρή δυόροφη μονοκατοικία με ένα μικρό κήπο και ελάχιστα δέντρα μέσα σε αυτόν. Το μόνο που την συνδέει τη Μελάνια με το χωρίο της, είναι ένα ασθενοφόρο που δώρησε το 2006, έναν χρόνο μετά τον γάμο της με τον κατά 24 χρόνια πιο μεγάλο Τραμπ. Κάποιοι στο χωριό ελπίζουν πάντως ότι ο τόπος τους θα γίνει γνωστός παγκοσμίως αν ο Τραμπ γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πάντως, από την στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να διεκδικήσει το χρίσμα του Ρεπομπλικανικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, η Μελάνια, άρχισε να ακολουθεί μια διακριτική στάση. Δεν εμφανίζεται δίπλα του στις προεκλογικές ομιλίες του, αλλά κι εκείνος σπάνια αναφέρεται σε αυτήν, δείχνοντας περισσότερη προτίμηση στα παιδιά του.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ