2016-02-14 12:32:13
Φωτογραφία για Στις 3 Απριλίου η επιλογή των υποψηφίων βουλευτών του ΔΗΣΥ
Την Κυριακή 3 Απριλίου, ο ΔΗΣΥ θα επιλέξει τους υποψηφίους βουλευτές του Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, σε χθεσινοβραδινή τακτική συνεδρίασή του, το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ αποφάσισε για τις διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων του κόμματος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Εφαρμόζοντας τις πρόνοιες του Καταστατικού και του σχετικού Κανονισμού, το Πολιτικό Γραφείο όρισε ως ημερομηνία διεξαγωγής των Επαρχιακών Εκλογικών Συνελεύσεων για την επιλογή των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος την Κυριακή, 3 Απριλίου 2016, αναφέρεται.

Εξυπακούεται ότι επαρχιακή εκλογική συνέλευση θα γίνει σε όποια περιφέρεια ο αριθμός των υποψηφίων βουλευτών υπερβαίνει τον αριθμό των ελευθέρων θέσεων συν μία, σημειώνεται.

Την Παρασκευή, 4 Μαρτίου, θα ανακοινωθεί ο αριθμός των θέσεων που θα καταληφθούν από κατ’ επιλογήν υποψηφίους που θα ορίσει ο πρόεδρος του κόμματος και των ελευθέρων θέσεων για τις οποίες μπορεί να υποβληθούν υποψηφιότητες και, ενδεχομένως, θα διεξαχθεί ψηφοφορία, προστίθεται.


Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιοι βουλευτές θα υποβάλλουν αίτηση την Τρίτη, 15 Μαρτίου. Ως ειδική εισφορά που κατατίθεται μαζί με την αίτηση ενδιαφέροντος, καθώς και εισφορά για τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο καθορίζεται το ποσό των € 250.

Όπως αναφέρεται, τυχόν σύγκληση εκλογικής συνέλευσης θα κοινοποιηθεί γραπτώς από την αντίστοιχη Επαρχιακή Γραμματεία στα μέλη την Παρασκευή, 18 Μαρτίου.

Σε επαρχιακές εκλογικές συνελεύσεις έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου τα μέλη που θα είναι εγγεγραμμένα στο Κεντρικό Μητρώο Μελών του κόμματος την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ