2016-02-14 13:23:07
Φωτογραφία για ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ: Δεν δίνουμε λευκή επιταγή για το μέλλον των νοσηλευτών
Παράλληλα, εκφράζει  την έντονη δυσαρέσκειά της  αλλά και τον προβληματισμό της διερωτούμενη πού αποσκοπεί η καθυστέρηση των Υπουργείων Υγείας  και Οικονομικών για λεπτομερή ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τις υπόλοιπες αποφάσεις που έχουν ληφθεί και ανακοινωθούν και αφορούν και τον Κλάδο των Νοσηλευτών.

Σημειώνει παράλληλα ότι έχει περάσει σχεδόν μια βδομάδα  από την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για επίσημη συμφωνία με τη δημοσιοϋπαλληλική οργάνωση, χωρίς να υπάρξει καμία ένδειξη ότι θα ενημερωθούν και οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Όπως προνοούν τα εργασιακά θέσμια, «οι αλλαγές και οι όροι εργασίας αναπόφευκτα επιτάσσεται να είναι προϊόν του κοινωνικού διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων, πάντοτε και υπό κοινό παρονομαστή των κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων και όχι οι εργαζόμενοι να έρχονται προ τετελεσμένων», αναφέρει.

«Γι’ αυτό θεωρούμε ότι ο επικοινωνιακός, επιλεκτικός  και έντεχνος  παραγκωνισμός μιας Συντεχνίας που εκπροσωπεί πέραν των 1300  νοσηλευτών παγκύπρια στον δημόσιο τομέα αλλά και άλλων φορέων της δημόσια υγείας, απέχει κατά πολύ από την πάγια πολιτική για διάλογο και συναίνεση, αλλά και τη σύνεση που επικαλούνται οι Υπουργοί Υγείας και Οικονομικών, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά», προσθέτει.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ ξεκαθαρίζει ότι «δεν  δίνει λευκή επιταγή αλλά ούτε δεσμεύεται από οποιεσδήποτε  συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί για μας χωρίς εμάς, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα σοβαρά ζητήματα της αυτονόμησης των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων αλλά και των Μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Υπηρεσία και τα οποία  θα καθορίσουν το εργασιακό μέλλον των νοσηλευτών».

Το Δ.Σ και οι επαρχιακές επιτροπές της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ συνεδριάζουν μεθαύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016  για να μελετήσουν την κατάσταση, ενόψει των απεργιακών μέτρων που έχουν προκηρύξει για τις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2016, καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ