2016-02-15 19:55:25
Φωτογραφία για Αλαλούμ με το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων
Μέχρι να εκδοθεί το ΦΕΚ με την έγκριση της νέας Θετικής Λίστας, θα ισχύουν οι τιμές του προηγούμενου Δελτίου Τιμών φαρμάκων, σύμφωνα με ενημέρωση του ΠΦΣ.

Δεν θα τεθεί τελικά σε ισχύ από τη Δευτέρα το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν οι φαρμακοποιοί από την εταιρεία λογισμικού με την οποία συνεργάζονται, η εφαρμογή των νέων τιμών στα φάρμακα σύμφωνα με το δελτίο τιμών που βγήκε στις 31 Δεκεμβρίου 2015 καθίσταται αδύνατη από σήμερα για φαρμακεία.

iatronet

Ο λόγος είναι ότι δεν έχει δημοσιευθεί - ως έπρεπε - η νέα θετική λίστα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει κανείς τις νέες τιμές αναφοράς!

Η σχετική ενημέρωση έχει ως εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι, είναι αδύνατη η εφαρμογή του νέου δελτίου τιμών του υπουργείου Υγείας της 31 Δεκεμβρίου 2015, η έναρξη ισχύος του οποίου ήταν από 15 Φεβρουαρίου 2016.


Αυτό οφείλεται στην μη έγκαιρη δημοσίευση της νέας θετικής λίστας από το Εθνικό τυπογραφείο (ΦΕΚ), γεγονός που καθυστερεί και την ΗΔΙΚΑ, από το να υπολογίσει και να μας αποστείλει τις νέες τιμές αναφοράς.

Παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε άμεσα για ό,τι νεότερο».

Παλαιές

Το πρωί της Δευτέρας, το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) ανακοίνωσε στους φαρμακοποιούς τα εξής:

«Μέχρι να εκδοθεί το ΦΕΚ με την έγκριση της νέας Θετικής Λίστας και να ενσωματώσει η ΗΔΙΚΑ τις νέες τιμές αναφοράς στην εφαρμογή, θα ισχύουν οι τιμές του προηγούμενου Δελτίου Τιμών φαρμάκων.

Θα επανέλθουμε με νέα ενημέρωση».
Δ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ