2016-02-16 09:40:08
Φωτογραφία για Η πιο «καυτή» εβδομάδα
Η πιο κρίσιμη εβδομάδα των τελευταίων μηνών ξεκίνησε για την κυβέρνηση, με τους... αγρότες να καταθέτουν προτάσεις αλλά να παραμένουν στα μπλόκα, τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό να γίνεται εν μέσω φωνών για κλείσιμο συνόρων και το ΔΝΤ προβάλλει νέες σκληρές απαιτήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα.

Το πρωί της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, και αναμένεται να συζητήσουν τόσο το προσφυγικό όσο και το ζήτημα της πορείας του ελληνικού προγράμματος και την αξιολόγηση. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους δανειστές να πάψουν να κωλυσιεργούν, διότι όπως σημείωσε «η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση δεν εξυπηρετεί κανέναν», ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του για «καμία μείωση» στις κύριες συντάξεις. Επισήμως, στην ατζέντα του κ. Τουσκ -και ο λόγος της περιοδείας του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες- είναι οι μεταρρυθμίσεις που ζητά η Βρετανία, ώστε να μην κάνει πράξη την απειλή του λεγόμενου Brexit.

Μία ημέρα μετά ο κ. Τσίπρας θα ταξιδεύσει για τη Σύνοδο Κορυφής και θα έχει κατ’ ιδίαν ραντεβού με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είχε δημοσίως υποστηρίξει ότι «δεν τίθεται ζήτημα απομόνωσης αλλά ενίσχυσης της Ελλάδας για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

Να σημειώσουμε, πως καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε συσκέψεις με συνεργάτες του και τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς Γιώργο Κατρούγκαλο και Βαγγέλη Αποστόλου αντίστοιχα για το ασφαλιστικό και το αγροτικό.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ