2016-02-16 10:38:12
Φωτογραφία για ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΟΥΣΚ
Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έχει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας με το προσφυγικό να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας. Η συνάντηση διεξάγεται λίγα 24ωρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις 18 και 19 Φεβρουαρίου και μία ημέρα πριν το ραντεβού με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και την τριμερή συνάντηση με Μέρκελ και Νταβούτογλου στις Βρυξέλλες.

Για την κυβέρνηση η εβδομάδα που διανύουμε κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στο προσφυγικό. Στην τριμερή συνάντηση με Μέρκελ και Νταβούτογλου αναμένεται να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στις περιπολίες στο Αιγαίο για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών.  Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και θα συμμετάσχει και στη δωδεκαμερή μίνι Σύνοδο για το Μεταναστευτικό, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα δοθούν και οι κατευθυντήριες γραμμές για τη διαχείριση του Προσφυγικού σε επίπεδο Ε.Ε. 


Οι συζητήσεις διεξάγονται με φόντο τις πιέσεις που ασκούν οι «τέσσερις του Βίζεγκραντ» για κλείσιμο των βόρειων ελληνικών συνόρων. Ωστόσο η κυβέρνηση της πΓΔΜ δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ μιας ευρωπαϊκής λύσης, διαμηνύοντας δια του προέδρου της Γκιόρκι Ιβάνοφ πως τα Σκόπια «δεν έχουν κανένα συμφέρον να επωμισθεί η Ελλάδα όλο το βάρος».

Επίσης, υπέρ της αντιμετώπισης του προσφυγικού με την Ελλάδα εντός της Ζώνης Σένγκεν τάσσονται Βερολίνο και Κομισιόν, με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δηλώνει ότι η απάντηση της Ε.Ε. για την προσφυγική κρίση θα δοθεί σε συνεργασία με την Ελλάδα και όχι κατά της Ελλάδας και τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης να κάνει λόγο για «κοινή ευρωπαϊκή λύση», η οποία «δεν προσπερνά καμία ευρωπαϊκή χώρα ούτε είναι σε βάρος ενός μεμονωμένου κράτους-μέλους».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ