2016-02-17 02:57:11
Φωτογραφία για Ο Βασίλης Λεβέντης με τον Σελαχαττίν Ντεμιρτάς, Συμπρόεδρο του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών
Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση Σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης απηύθηνε χαιρετισμό στην εκδήλωση-συζήτηση του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν για τα 17 χρόνια από την παράδοση του Αμπντουλλάχ Οτσαλάν και για το ρόλο του κουρδικού κινήματος στη Μέση Ανατολή.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος του κουρδικού λαού για αυτοδιάθεση και της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους. Επίσης τοποθετήθηκε υπέρ μιας ειρηνικής και δημοκρατικής επίλυσης των προβλημάτων στη Μέση Ανατολή και ιδίως του Συριακού.

Καταδίκασε τους βομβαρδισμούς των κουρδικών θέσεων στη Συρία από την τουρκική αεροπορία και τις επιθέσεις των τουρκικών δυνάμεων ασφάλειας κατά των ίδιων των πολιτών της Τουρκίας στις νοτιοανατολικές επαρχίες της που κατοικούνται από Κούρδους.

Ζήτησε από τον κουρδικό λαό να μην συγχέει την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, πάντοτε ένθερμη και απροϋπόθετη, με επιλογές μερικών ελληνικών κυβερνήσεων στις οποίες οι Έλληνες εναντιώθηκαν σύσσωμοι όπως συνέβη στην παράδοση Οτσαλάν.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είχε σύντομη συνομιλία με τον Συμπρόεδρο του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών κ. Selahattin Demirtas και με τον Συμπρόεδρο του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας στη Rojava κ. Salih Muslim.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ