2016-02-17 07:58:06
Φωτογραφία για Συνελήφθη ο ανταποκριτής της Washington Post στην Ιερουσαλήμ
Υπό κράτηση τέθηκε ο ανταποκριτής της Washington Post στην Ιερουσαλήμ, Γουίλιαμ Μπουθ, από την ισραηλινή αστυνομία την ώρα που συνομιλούσε με κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες την ώρα που ο Μπουθ πραγματοποιούσε συνέντευξη με πολίτες στην Πύλη της Δαμασκού, τον πλησίασαν άνδρες της ισραηλινής αστυνομίας και με την κατηγορία της «υποκίνησης» μίσους κατά του Ισραήλ τον συνέλαβαν.

Στη συνέχεια ο Μπουθ και ο εικονολήπτης του οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου ανακρίθηκαν για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Την στιγμή της σύλληψης φωτογράφισε η συνάδελφος του ανταποκριτή της αμερικανικής εφημερίδας, Ρουθ Μαρκς Έγκλας, η οποία στη συνέχεια ανήρτησε στο Twitter τη λήψη.

Σύμφωνα με τον Μπουθ, οι αστυνομικοί τους παρενόχλησαν, ενώ σύμφωνα με την εκδοχή της ισραηλινής αστυνομίας, μία Αράβισσα φέρεται να πρότεινε στον δημοσιογράφο ότι μπορούσε να συγκεντρώσει κάποιους περαστικούς για να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία κατά της αστυνομίας με την προϋπόθεση ότι θα αμείβονταν.

Κάποιος από τους περαστικούς, λοιπόν, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην παραπάνω σκηνή, ειδοποίησε την αστυνομία ενημερώνοντας τους ένστολους για όσα είδε.

Η Ρουθ Μαρκς Έγκλας απορρίπτει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας σε ανάρτησή της πως «σε μία δημοκρατία, οι δημοσιογράφοι που κάνουν τη δουλειά τους παρενοχλούνται, και κατηγορούνται για υποκίνηση (μίσους)».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ