2016-02-17 19:53:27
Φωτογραφία για Ποια ασυνήθιστη αγορά «ανθεί» στους κατεψυγμένους βάλτους της Σιβηρίας
Η Σιβηρία η ιστορική περιοχή της Ρωσίας, είναι γνωστή για τις... ακραίες χαμηλές θερμοκρασίες της. Η μέση θερμοκρασία το χειμώνα είναι περίπου -10 βαθμούς Κελσίου και μπορεί να φτάσει και τους -45 βαθμούς Κελσίου, αφήνοντας το επίπεδο υπέδαφος μόνιμα παγωμένο.

Ο ψυχρός καιρός έχει δημιουργήσει μια αγορά και έναν ιδιαίτερο τρόπο ζωής για τους κατοίκους του χωριού της Σιβηρίας, Yangutu. Όσοι εξ αυτών μένουν σε στάβλους, τους έχουν μετατρέψει σε υπαίθρια «μαγαζιά» και αντιμετωπίζουν γενναία τις χαμηλές θερμοκρασίες για να βγάλουν τα προς το ζην.

Οι ντόπιοι σε αυτή την κοινότητα πωλούν αγαθά, όπως μούρα, κρέας και ψάρια που έχουν αλιευθεί ή συγκεντρωθεί, σε ανθρώπους που περνούν με το αμάξι τους μέσα από τις απομακρυσμένες βόρειες περιοχές.

Ζουν σε παράγκες κατά μήκος ενός παγωμένου δρόμου μέσα στους βάλτους, γνωστές ως «Zabolotie». Ο δρόμος «χτίζεται» κάθε χειμώνα με το να ρίχνουν νερό στην επιφάνεια του βάλτου για να παγώσει και να συνδέσει την «κυρίως γη» στις απομακρυσμένες βόρειες περιοχές με όλους τους βάλτους. Κατά τη διάρκεια των θερμότερων εποχών, η διαδρομή μέσα από το Zabolotie (περίπου 350 χιλιόμετρα ή περίπου 218 μίλια) είναι αδιάβατη.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ