2016-02-18 00:40:50
Φωτογραφία για ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΙΔΕΙΔΕΛ - Επίσχεση εργασίας διαρκείας για υποκοστολόγηση, ληξιπρόθεσμα, ασφαλιστικό
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΙΔΕΙΔΕΛ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο      Τ Υ Π Ο Υ 

 Πάτρα, 18/2/2016

Η Γενική Συνέλευση που συνήλθε την Τρίτη 16-02-2016 εξέτασε αναλυτικά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την κήρυξη της ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ προς τον ΕΟΠΥΥ και εκτίμησε ως πολύ σημαντική τη συμμετοχή σε αυτήν του 90% των Βιοπαθολογικών Εργαστηρίων της Πόλης της Πάτρας και των περιχώρων της.

Χαιρετίζουμε όλους τους Συναδέλφους μας , που αντιδρούν κατά τόπους και αυτούς που προετοιμάζονται να ξεκινήσουν την Παρασκευή, σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΣΙΠΥ για ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΣΧΕΣΗ .

Καθημερινά όλο και περισσότεροι Συνάδελφοι κατανοούν ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για να διατηρήσουμε τις δουλειές μας.

Η Γενική Συνέλευση ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ μέχρι να δοθούν πραγματικές λύσεις στα παρακάτω αιτήματα :


1) Ζητάμε την άρση της υποκοστολόγησης και τη συγκρότηση επιτροπής ειδικών με τη συμμετοχή του ΠΙΣ που μέχρι 30-04-2016 θα μελετήσει το κόστος των εξετάσεων σε πραγματικές συνθήκες και όχι σε συνθήκες Σκανδιναβίας.

Μέχρι την οριστικοποίησή τους δεχόμαστε να εκτελούμε τις εξετάσεις με το κρατικό τιμολόγιο, αν και έχει μείνει σταθερό από το 1991 !!!

2) Μέχρι τις 30-04-2016 να εκκαθαρισθεί το 10% που παράνομα ο ΕΟΠΥΥ μας παρακρατεί από το 2012 !!!

3) Μέχρι τις 30-03-2016 να δοθούν τα χρήματα που μας οφείλονται από εξετάσεις του 2010 και 2011, των ταμείων που ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

4) Να διαχωρισθεί ο κωδικός των μικρών – μεσαίων εργαστηρίων από εκείνο των διαγνωστικών κέντρων και επιχειρηματικών ομίλων. Αν όχι σήμερα, πότε ο ΕΟΠΥΥ θα ελέγξει την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση ;;;

5) Να ενσωματωθούν στη συνταγογράφηση διαγνωστικά ιατρικά πρωτόκολα ώστε να περιοριστεί η προκλητή ζήτηση .

6) Να ενσωματωθούν τώρα τα 24 εκ στα 302 εκ του προυπολογισμού, που μας οφείλει ο ΕΟΠΥΥ από το 2014 για τη μεταρρύθμιση του ΠΕΔΥ.

7) Να καταργηθεί το παράνομο – ανήθικο ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΚΟΥΡΕΜΑ, που ευνοεί τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, γεγονός που έχει υποσχεθεί η ηγεσία του Υπουργείου. 

8) Να γίνουν δεκτές οι θέσεις για ένα σύγχρονο – αμοιβαία αποδοτικό σύστημα ασφάλισης , σύμφωνα με τις προτάσεις του ΠΙΣ.

9) Ζητάμε την καθιέρωση της Ιατρικής αμοιβής για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στο χειρισμό και στη λήψη των δειγμάτων, στη διαχείριση του ιστορικού και της διάγνωσης, σύμφωνα με αυτά που παρέχει ο ΕΟΠΥΥ στους εργαστηριακούς ιατρούς στα απογευματινά Ιατρεία των Κρατικών Δομών . 

10) Να υπογραφεί άμεσα ενιαία συλλογική σύμβαση του ΠΙΣ με τον ΕΟΠΥΥ που θα υπηρετεί αμοιβαία τους συμβαλλόμενους και όχι μονομερώς τον ΕΟΠΥΥ, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Οι Ασφαλισμένοι πρέπει να γνωρίζουν, ότι, το κατευθυνόμενο βίαιο κλείσιμο των μικρών και μεσαίων εργαστηρίων θα έχει άμεση επίπτωση στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας , στην ποιότητα της διάγνωσης και επομένως και της θεραπείας τους.

Ο ΕΟΠΥΥ γνωρίζει καλύτερα από όλους, ότι, το κόστος των εξετάσεων μπορεί να μειωθεί ΜΟΝΟ με την χρήση υλικών – μηχανημάτων και ανθρώπινου δυναμικού αμφίβολης ποιότητας και επάρκειας.

Οι Εργαστηριακοί Γιατροί αντιστεκόμαστε σε αυτή την επιδίωξη.

Υπερασπιζόμαστε την Ιατρική δεοντολογία και την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας.

ΕΝΤΟΛΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Λυκούργος Λ Γρηγοράκης       Γεωργία Ροδοπούλου

Ακτινοδιαγνώστης                  Βιοπαθολόγος

(26930 25155)                      (2610 279658)

[email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΣΙΟΒΑ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΣΙΟΒΑ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ