2016-02-18 04:30:20
Φωτογραφία για Δήλωση Δ. Στρατούλη στην κινητοποίηση των επιστημονικών φορέων για το ασφαλιστικό
Διαβάστε την ανακοίνωση: " «Οι κυβερνητικές υποσχέσεις για βελτιώσεις του... αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου είναι κούφιες, όταν οι δανειστές ζητούν τη χειροτέρευσή του»

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ εκφράζει την πολιτική στήριξη και αλληλεγγύη της στον αγώνα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων ενάντια στην προσπάθεια των δανειστών και της κυβέρνησης να τους οδηγήσουν, με τις ρυθμίσεις του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, σε οικονομική εξόντωση, ουσιαστικά σε έξοδο από το επάγγελμά τους και στην ανεργία, προς όφελος μεγάλων εταιριών, που θα μονοπωλήσουν τους τομείς της επιστημονικής και επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να διασπάσει τον αγώνα του επιστημονικού κόσμου ή να τους φέρει σε αντιπαράθεση με άλλα κοινωνικά στρώματα, μοιράζοντας υποσχέσεις για δήθεν βελτιώσεις ιδιαίτερα για τους νεότερους, συνιστά πολιτική κοροϊδία. Αυτές οι υποσχέσεις της κυβέρνησης είναι κούφιες, όταν οι δανειστές απαιτούν ασφαλιστικές περικοπές και χειροτέρευση του αντιασφαλιστικού κυβερνητικού νομοσχεδίου.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και θεωρεί ότι ο ακόμα καλύτερος συντονισμός των μισθωτών ή αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων με εργαζόμενους, άλλους επαγγελματίες, αγρότες και συνταξιούχους, η κλιμάκωση των κοινών αγώνων τους και η πολιτικοποίησή τους σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση μπορούν να οδηγήσουν στην ανατροπή του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και όλων των μνημονιακών πολιτικών."
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ