2016-02-18 22:20:58
Φωτογραφία για ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΕ ΤΟ... «ΔΩΡΟ»! ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0! *ΒΙΝΤΕΟ*
Ένα απ’ τα σπάνια λάθη του Ρομπέρτο αποδείχτηκε... μοιραίο για τον Ολυμπιακό, που ηττήθηκε 1-0 απ’ την όχι καλύτερη Άντερλεχτ στο Βέλγιο.

Η... "μάχη" στις Βρυξέλλες χάθηκε, αλλά όχι και η υπόθεση πρόκρισης για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι καλούνται πλέον να παλέψουν για την ανατροπή στον επαναληπτικό του "Γ. Καραϊσκάκης".

Ροντέο το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες. «Μοιραίος» για τους ερυθρόλευκους έγινε ο Ιντέγε, που στο 9ο λεπτό σημάδεψε το δοκάρι αντί για την κενή εστία. Διαμαρτύρονται –σωστά- για πέναλτι που δεν τους δόθηκε οι παίκτες του Σίλβα στο 33ο λεπτό, όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Οκάκα μετά από κεφαλιά του Ντα Κόστα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος όμως ένα απ’ τα σπάνια λάθη του Ρομπέρτο έγινε... "δωράκι" για τους γηπεδούχους. Ο Ισπανός τερματοφύλακας έκανε άστοχη έξοδο σε κόρνερ και ο Κάρα άνοιξε το σκορ για τους "μωβ". Από εκεί και πέρα η Άντερλεχτ κράτησε με άνεση χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα το προβάδισμα.


Στα καθαρά αγωνιστικά Με ρώσικη ρουλέτα έμοιαζε το ξεκίνημα του παιχνιδιού στο «Constant Vanden Stock». Παρά την χαμηλή θερμοκρασία, οι δύο ομάδες... ζεστάθηκαν γρήγορα και ο ρυθμός άνοιξε επικίνδυνα. Πρώτα η Άντερλεχτ με δύο μεγάλες ευκαιρίες σε ένα λεπτό (5’ και 6’) χτύπησε "καμπανάκι" στην άμυνα του Ρομπέρτο και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός με τον Ιντέγε, που πρώτα αστόχησε από πλεονεκτική θέση και λίγο αργότερα (9’) σημάδεψε το... δοκάρι του Προτό. Με τις άμυνες να έχουν πάρει… τα μηνύματά τους ο ρυθμός έπεσε κάπως, αφού κανείς δεν ήθελε να χάσει το «μηδέν».

Την στιγμή που οι ερυθρόλευκοι καραδοκούσαν στις αντεπιθέσεις, οι Βέλγοι εκμεταλλεύονταν τα λάθη στις πρώτες πάσες, όμως ο Ρομπέρτο δεν τους επέτρεψε να χαμογελάσουν. Το πέρασμα των λεπτών βρήκε τους Μιλιβόγεβιτς και Ζντιέλαρ να ανεβάζουν την απόδοσή τους, με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να λειτουργήσουν πολύ καλύτερα ανασταλτικά. Έτσι, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν με την ίδια συχνότητα και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ.

Πιο... δραστήριος επέστρεψε από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός. Λειτουργώντας καλά στην μεσαία γραμμή η ομάδα του Σίλβα έδειξε πιο ουσιαστική και δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα του Προτό, που έκανε μεγάλη απόκρουση σε φάουλ του Ντουρμάζ (55’). Σταδιακά, οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να αξιοποιούν και τις αντεπιθέσεις τους, με τον Φορτούνη να μοιράζει σωστά την μπάλα και τον γκολκίπερ των Βέλγων να έχει αρκετή δουλειά στα παράλληλα γυρίσματα των Ιντέγε και Σεμπά. Σε ένα σημείο που οι νταμπλούχοι Ελλάδας ήλεγχαν απόλυτα το ματς… ήρθαν τα πάνω-κάτω. Ο Ρομπέρτο έκανε άστοχη έξοδο σε κόρνερ και ο Κάρα (68’) άνοιξε το σκορ.

Τα πάντα άλλαξαν μετά το γκολ των "μωβ"... Η Άντερλεχτ έπαιξε φουλ συντηρητικά καθώς πλέον είχε στα χέρια της το προβάδισμα για την πρόκριση και ουσιαστικά είχε πετύχει αυτό που ήθελε. Ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να παίξει πιο επιθετικά, έχοντας πάντα το μυαλό του και στα μετόπισθεν, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά απ’ την αντίπαλη εστία. Οι Βέλγοι, μάλιστα, ροκάνισαν όσο μπορούσαν τον χρόνο και το τελευταίο σφύριγμα του Μπέμπεκ τους βρήκε να πανηγυρίζουν...

Όλα πλέον θα κριθούν στο Καραϊσκάκη, όπου φυσικά ο Θρύλος θα έχει στο πλευρό του και τον 12ο παίκτη του, αν και στο Βέλγιο, οι οπαδοί του Θρύλου ήταν συγκλονιστικοί και χειροκροτήθηκαν από τον Σίλβα και τους παίκτες του στο τέλος της αναμέτρησης.

Άντερλεχτ (Μπέσνικ Χάσι): Προτό, Ναγιάρ, Κάρα, Ντεσάχτ, Μπίτνερ (89’ Νόιτινγκ), Ντεφούρ (89' Σουάρες), Μπαντζί, Ντζούρισιτς (74’ Τίλεμανς), Ατσεαμπόνγκ, Πράτ, Οκάκα

Στον πάγκο: Ρεφ, Χάιλεν, Σιλά, Εζεκιέλ

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Μποτία, Μαζουακού, Σαλίνο, Ζντιέλαρ (69’ Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Σεμπά (81' Πουλίδο), Ντουρμάζ (84' Τσόρι), Ιντέγε

Στον πάγκο: Καπίνο, Βούρος, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο

Δείτε το βίντεο:
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άντερλεχτ - Ολυμπιακός: 1 - 0
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άντερλεχτ - Ολυμπιακός: 1 - 0
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ