2016-02-19 09:10:39
Φωτογραφία για Κουρτέσι το μεσημέρι, Βάρδα το βράδυ
Μπλόκο με διευρυμένο ωράριο ξεκινά από σήμερα στο Κουρτέσι, με τους... αγρότες το μεσημέρι να κλείνουν την ΕΟ στο Κουρτέσι και τις απογευματινές ώρες να μετακινούνται στα φανάρια της Βάρδας και να αποκλείουν την ΕΟ μέχρι και τις 10 το βράδυ.

Στο μεταξύ με αγωνία περιμένουν την συνάντηση με τον πρωθυπουργό (την Κυριακή ή την Δευτέρα) και το αποτέλεσμά της θα κρίνει το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Η Επιτροπή Αγώνα του Κουρτεσίου αποφάσισε την κλιμάκωση του αγώνα με διεύρυνση του ωραρίου αποκλεισμού της Ε.Ο Πύργου Πατρών. Όπως μας ενημέρωσαν το μέλος της Επιτροπής Ανδρέας Σπατιώτης και ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Τραγανού κ. Ανδρέας Τσουκαλάς, από σήμερα Παρασκευή το μπλόκο του Κουρτεσίου θα κινηθεί ως εξής: από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα θα είναι κλειστή η ΕΟ στο ύψος του Κουρτεσίου και τα οχήματα από και προς Πύργο θα κινούνται από τον παράδρομο. Όμως επειδή ο παράδρομος δεν διαθέτει φωτισμό και στόχος των αγροτών δεν είναι η ταλαιπωρία των οδηγών, οι αγρότες του Κουρτεσίου, θα ανοίξουν το μπλόκο στις 4 το απόγευμα και θα κάνουν ένα διάλειμμα περίπου 90 λεπτών. Έτσι στις 17.30 θα κλείσουν την ΕΟ στο ύψος των φαναριών της Βάρδας, μέχρι και τις 10 το βράδυ.


Η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται μέσω Νέας Μανωλάδας και Βάρδας.

Το αύριο των μπλόκων

Το ερώτημα που τίθεται πάντως είναι αν οι αγρότες έχουν αντοχές για κινητοποιήσεις επ' αόριστον. Οι αγροτοσυνδικαλιστές σταθμίζουν τρία δεδομένα όταν λαμβάνουν πλέον καθημερινά τις αποφάσεις για εντατικοποίηση ή χαλάρωση των μπλόκων:

1. Υπάρχει κόπωση και φθορά μετά από τόσες μέρες.

2. Όλοι βλέπουν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ως διέξοδο.

3. Όλοι εκτιμούν, εκ των πραγμάτων, ότι οι κινητοποιήσεις πλησιάζουν προς το τέλος τους.

ΟΙ αγρότες του Κουρτεσίου πάντως διαμηνύουν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τον αγώνα αν δεν ικανοποιηθούν τα τρία αιτήματα που εξ΄αρχής έχουν θέσει και είναι το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ