2016-02-19 13:01:03
Φωτογραφία για ΣΤΟΝ ''ΑΕΡΑ'' Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ;
Στον ''αέρα'' βρίσκεται η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, αφού ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να εγκρίνει το τελικό κείμενο συμπερασμάτων εάν δεν υπάρξει ρητή δέσμευση ότι δε θα κλείσουν τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας. Σημειώνεται ότι για την έκδοση του τελικού κειμένου απαιτείται ομοφωνία από όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε αυτήν την προϋπόθεση κατά την τριμερή συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Η τριμερής πραγματοποιήθηκε πριν από την έναρξη των εργασιών της 2ης ημέρας της Συνόδου-Κορυφής.

Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, από το περιεχόμενο του κειμένου των συμπερασμάτων που συμφωνήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στις Βρυξέλλες, υπήρξε ικανοποίηση καθώς σε σχέση με το Προσφυγικό, η Αθήνα κατάφερε να επιτύχει τους τέσσερις βασικούς στόχους που εξαρχής είχε θέσει. Ειδικότερα:

Από την αναφορά που υπάρχει σε σχέση με τη διασφάλιση της ακεραιότητας της συνθήκης του Σέγκεν, γεγονός που κλείνει την συζήτηση περί αποβολής της χώρας μας.Από την αναφορά στην ανάγκη αποφυγής μονομερών και μη συντονισμένων ενεργειών από τις χώρες-μέλη της Ε.Ε.Από την αναφορά στην ανάγκη επιτάχυνσης της μετεγκατάστασης (relocation) των προσφύγωνΑπό την αναφορά στην αξιοποίηση του μηχανισμού επανεγκατάστασης (resettlement) των προσφύγων απευθείας από την Τουρκία.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ