2016-02-19 19:11:08
Φωτογραφία για ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ Η ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Στη θέση της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επανεξελέγη για δεύτερη πενταετή θητεία η Κριστίν Λαγκάρντ, όπως ανακοίνωσε ο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού. Στην ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο χαιρετίζει την «δυνατή και συνετή ηγεσία» που επέδειξε η κ. Λαγκάρντ κατά την πρώτη θητεία της, εν μέσω «ταραγμένων καιρών στην παγκόσμια οικονομία».

Το Συμβούλιο επισημαίνει επίσης τον «κρίσιμο ρόλο» που διαδραμάτισε η κ. Λαγκάρντ στην «αναζωογόνηση» των σχέσεων του Ταμείου με τα κράτη-μέλη του, σε μία έμμεση αναφορά στην αναβάθμιση των σχέσεων με την Κίνα. Το Νοέμβριο το ΔΝΤ ανακοίνωσε την επικείμενη ένταξη του κινεζικού γουάν στο «καλάθι» βαρυσήμαντων νομισμάτων από 1η Οκτωβρίου 2016.

Σε δήλωσή της, η κ. Λαγκάρντ εξέφρασε τον «ενθουσιασμό» της για την επανεκλογή της στο θώκο της διευθύντριας σημειώνοντας ότι εκτιμά ιδιαίτερα τη «συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη και υποστήριξη» που δείχνει στο πρόσωπό της το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, με δεδομένο ότι βρίσκεται υπό έρευνα στη Γαλλία για την φερόμενη εμπλοκή της στο σκάνδαλο Ταπί.


«Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, το ΔΝΤ έχει προσαρμοστεί και έχει ενισχύσει την δυνατότητά του να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μελών του, και είναι καλά προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος», τόνισε η κ. Λαγκάρντ.

Ο Γαλλίδα πρώην υπουργός Οικονομικών ανέλαβε τα ηνία του ΔΝΤ στις 5 Ιουλίου του 2011, μετά την παραίτηση του συμπατριώτη της Ντομινίκ Στρος Καν. Η δεύτερη θητεία της θα αρχίσει στις 5 Ιουλίου του 2016.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ