2016-02-20 06:23:18
Φωτογραφία για 20 καύσεις νεκρών τρικαλινών
Την τελευταία 3ετία είκοσι (20) Τρικαλινοί που δεν βρίσκονται πια... ανάμεσά μας ζήτησαν να αποτεφρωθούν. Όπως λένε οι επαγγελματίες του κλάδου «είναι αρκετοί αυτοί που ρωτάνε για την διαδικασία».

Στην Ολομέλεια της Βουλής, λοιπόν, προς ψήφιση προχωρά το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με γενικό τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» ανάμεσα στα άρθρα του οποίου βρίσκεται και η έμμεση νομοθέτηση της υποχρεωτικής τέλεσης θρησκευτικής κηδείας και εν συνεχεία αποτέφρωσης σε ανθρώπους που εγγράφως το έχουν ζητήσει.

Το άρθρο, έχει τρεις παραγράφους και σύμφωνα με αυτό, οι Έλληνες πολίτες μπορούν να πάνε σε έναν οποιονδήποτε Συμβολαιογράφο και να δηλώσουν τον τύπο της τελετής που επιθυμούν και τον τρόπο της ταφής τους. Σύμφωνα με το νομοθέτη, αυτή η συμβολαιογραφική πράξη είναι δεσμευτική τόσο για τους συγγενείς των ανθρώπων αυτών, ανεξαρτήτως βαθμού συγγένειας, όσο και για τους αρμόδιους φορείς.


Στα Τρίκαλα, όπως δηλώνει στο trikalavoice.gr ο Μιχάλης Παναγιώτου, ιδιοκτήτης γραφείου τελετών και γραμματέας της Ένωσης Λειτουργών Κηδειών Ελλάδος «εκδηλώνεται ενδιαφέρον κατά καιρούς από αρκετούς Τρικαλινούς. Το κόστος ωστόσο είναι μεγάλο καθώς προβλέπεται και η μεταφορά στη Βουλγαρία καθώς στη χώρα μας δεν επιτρεπόταν η καύση νεκρών». Την τελευταία 3ετία πάντως αυτοί οι Τρικαλινοί που επέλεξαν πολιτική κηδεία και την καύση τους ήταν περίπου είκοσι (20), παρά το κόστος, αν και ο Μιχάλης Παναγιώτουεκτιμά πως εφόσον τελικά επιτραπεί η καύση αυτό το κόστος θα πέσει με δεδομένο ότι θα δημιουργηθεί αποτεφρωτήριο σε κεντροβαρές σημείο της χώρας μας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ