2016-02-20 15:47:07
Φωτογραφία για Σκόπιμη ενέργεια η εγκατάλειψη σκύλου τον οποίο σκότωσαν σκυλιά που φιλοξενεί η Ζωόφιλη Δράση στο Γάζι
Σε σκόπιμη ενέργεια (τυχαία ή μη) είτε για να κατηγορηθεί ο φιλοζωικός φορέας είτε γιατί κάποιος θέλησε απλά να ξεφορτωθεί το σκυλί του χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες αποδίδει η «Ζωόφιλη Δράση» το γεγονός ότι κάποιος πέταξε ένα σκυλί μέσα σ’ έναν περιφραγμένο χώρο όπου φιλοξενεί επτά σκυλιά και φροντίζονται από την γραμματέα του σωματείου Καλλιόπη Μαραβελάκη με αποτέλεσμα αυτό να θανατωθεί από τα ζώα, που είναι επιθετικά.

Το πτώμα του σκύλου εντοπίστηκε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στον περιφραγμένο χώρο ιδιοκτησίας του Θεόφιλου Δερμιτζάκη στο Γάζι Ηρακλείου Κρήτης από την Μαρία Καλουδιώτη δημοτική σύμβουλο στον Δήμο Ηρακλείου, η οποία όπως εξήγησε μιλώντας στο www.zoosos.gr είχε ενημερωθεί από περίοικους ότι τα σκυλιά στο συγκεκριμένο κτήμα ζουν υπό απαράδεκτες συνθήκες και κακοποιούνται. Πηγαίνοντας στο σημείο και μάλιστα συνοδευόμενη από την ανήλικη κόρη της εντόπισε τα ζώα να κατασπαράσσουν το πτώμα ενός σκύλου.


Αφού τράβηξε φωτογραφίες και βίντεο έκανε καταγγελία στο Α’ Α.Τ. Ηρακλείου στο οποίο στη συνέχεια έδωσε και ένορκη κατάθεση και περιπολικό πήγε επί τόπου δύο φορές. Μάλιστα την δεύτερη φορά οι αστυνομικοί βρήκαν εκεί την Καλλιόπη Μαραβελάκη να καθαρίσει τον χώρο, όπως εξήγησε μιλώντας στο www.zoosos.gr, από την οποία επίσης ζήτησαν να δώσει ένορκη κατάθεση.

H κα Μαραβελάκη μας είπε ότι αφού απομάκρυνε το πτώμα του σκύλου, το έθαψε, οι αστυνομικοί αποχώρησαν, αφού διαπίστωσαν ότι δεν έχει διαπραχθεί κάποια παρανομία και πλέον σχηματίζεται δικογραφία για το ποιος πέταξε τον σκύλο εκεί για να τον ξεφορτωθεί με αποτέλεσμα τα άλλα σκυλιά να του επιτεθούν και να τον σκοτώσουν.

Η κα Μαραβελάκη στην εκτενή ανακοίνωση που δημοσίευσε τα μεσάνυχτα επισημαίνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος πετάει ζώο στον ίδιο χώρο μη αναλογιζόμενος ότι το εκθέτει σε θανάσιμο κίνδυνο αφού σε αυτό το κτήμα έχει βρει κατά καιρούς νεκρά γατιά και σκυλιά ενώ εδώ και μερικές εβδομάδες φιλοξενεί στο σπίτι της έναν σκύλο που κατάφερε να σώσει από τα άλλα ζώα ο οποίο είχε εκτενή τραύματα αλλά ευτυχώς επιβίωσε.

Από την πλευρά της η κα Καλουδιώτη έγραψε στο προφίλ της στο facebook τα εξής: «Πήγα εκεί μετά από τηλεφωνική κλήση και κατάπια τη γλώσσα μου από το θέαμα. Νηστικά σκυλιά, εγκαταλελειμμένα, σε βουνά κοπράνων, να πίνουν νερά μέσα στη μούχλα (που είχαν ν αλλαχτούν πολλές μέρες),να κατασπαράζουν σκυλί σε αποσύνθεση!!!! Όσοι παρουσιαστούν και πουν πως αυτή είναι η φροντίδα που τους προσέφεραν μετά τις κατασχέσεις τους, αφήνονται στην κρίση σας.....Ότι και να ισχυριστούν καταρρέει από μόνο του!».

Σύμφωνα με την κα Μαραβελάκη τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει γι’ αυτό και από την Εισαγγελία Ηρακλείου δεν σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της ενώ αποδίδει τα αίτια της καταγγελίας και της εκτεταμένης δημοσιότητας που πήρε το θέμα σε αντιδικία μεταξύ ενός άνδρα που χρησιμοποιούσε μέχρι πρόσφατα το κτήμα του Θεόφιλου Δερμιτζάκη αλλά και το γεγονός ότι η ίδια είχε καταγγείλει τον Δήμο Ηρακλείου πως κάνει παράνομα εξαγωγές αδέσποτων.

Από το βίντεο που μας έστειλε η κα Καλουδιώτη δεν φαίνονται τα σκυλιά να είναι άρρωστα, νηστικά ή εγκαταλελειμμένα, φαίνεται εντούτοις ξεκάθαρα ότι κατασπαράσσουν ένα ζώο – κάτι που πολλές φορές έχουμε δει να γίνεται σε χώρους όπου ζουν σκυλιά όταν μπει άλλος σκύλος τον οποίο θα τον θεωρήσουν «εισβολέα».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ