2016-02-23 12:43:33
Φωτογραφία για «ΚΟΛΛΗΣΑΝ» ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΠΟΥΛΜΑΝ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ VD
Στο μπλόκο που έχουν στήσει οι αγρότες στα Τέμπη «κόλλησαν» πούλμαν που μεταφέρουν πρόσφυγες από την Αθήνα προς την Ειδομένη. Τα λεωφορεία που ξεκίνησαν από τον Πειραιά, όπου τη Δευτέρα έφτασαν περίπου 5.000 πρόσφυγες από Λέσβο, Χίο και Κω, σταμάτησαν στα Τέμπη, τα οποία έχουν αποκλειστεί εκ νέου επ' αόριστον από τους αγρότες.

Οι πρόσφυγες κατέβηκαν από τα λεωφορεία και βρίσκονται στο δρόμο μαζί με τους αγρότες. Οι πρόσφυγες επιθυμούν να συνεχίσουν άμεσα την πορεία τους προς τα σύνορα, παρά τις προσπάθειες των αρχών να μεταφερθούν για φιλοξενία στα κέντρα προσωρινής παραμονής σε Σχιστό, Ελαιώνα και Ελληνικό. Ωστόσο, η κατάσταση στην Ειδομένη παραμένει ασφυκτική μετά την απόφαση της Σερβίας και της πΓΔΜ να μην επιτρέπουν την είσοδο σε πρόσφυγες από το Αφγανιστάν και με το «σταγονόμετρο» να επιτρέπουν την είσοδο σε πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ειδομένη είναι ασφυκτική.


Την ίδια ώρα συγκινητική είναι η ανταπόκριση των πολιτών του νομού Τρικάλων και των τοπικών επιχειρήσεων, σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους 400 και πλέον πρόσφυγες κυρίως από τη Συρία, που από το βράδυ της Δευτέρας βρίσκονται στο Μουργκάνη, στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας, έχοντας ξεκινήσει το μακρύ ταξίδι τους από το λιμάνι του Πειραιά. Πολίτες μεμονωμένα με σακούλες γεμάτες τρόφιμα καταφτάνουν στο χώρο, όπου βρίσκονται και δεκάδες παιδιά, ανάμεσα στους περίπου 450 πρόσφυγες, ενώ απευθύνουν έκκληση για φαρμακευτικό υλικό, κυρίως αντιβηχικά σιρόπια και πάνες για τα μικρά παιδιά.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ