2016-02-24 00:21:32
Φωτογραφία για Αυτός ο Αγγελος είναι «εγκλωβισμένος» στη Λαμία [photos]
Ούτε τον οίκτο μας , ούτε να μας δημιουργήσουν πρόβλημα επιδιώκουν οι χιλιάδες των... προσφύγων που βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» στη Λαμία! Αλληλεγγύη στο πρόβλημά τους επιζητούν!

Οπως θα διαπιστώσετε και στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί, δεκάδες οικογένειες με μωρά, μικρά παιδιά ήρθαν αναγκαστικά στη Λαμία, μιας και η ΕΥΡΩΠΗ δεν λέει να αποφασίσει τι θα γίνει με αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους!

Οι εικόνες που ακολουθούν καταγράφηκαν πριν λίγα λεπτά στην Λαμία, με τους πρόσφυγες και τους αστυνομικούς να μην ξέρουν τι θα…ακολουθήσει! Οι πρόσφυγες πάντως θέλουν να φύγουν και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.

Αυτό που παρατηρεί ο καθένας είναι ότι πρόκειται για ταλαιπωρημένους από τις ατελειώτες ώρες πέρα – δώθε στην Εθνική, πεντακάθαρους και με αξιοπρέπεια οικογενειάρχες που απλά θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, κάτι που τα Σκόπια με το κλείσιμο των συνόρων τους δεν επιτρέπουν!


ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΥΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

«Ντροπή και απόγνωση σε διακατέχει βλέποντας αυτές τι εικόνες, όχι πια από την τηλεόραση ή το ίντερνετ, αλλά κυριολεκτικά στην πόρτα σου…» είπε καταστηματάρχης στην Εθνική στο ύψος της Λαμίας, για την χαοτική κατάσταση με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες στην περιοχή μας!

Κατά δεκάδες τα Λεωφορεία ξεκινούν από την Αθήνα για να μεταφέρουν στα σύνορα τους πρόσφυγες. Το ίδιο σκηνικό με λεωφορεία που παίρνουν από τα κλειστά σύνορα των Σκοπίων τους μετανάστες και τους επιστρέφουν στην ηπειρωτική χώρα. Χιλιάδες από αυτούς συναντήθηκαν σήμερα στην πόλη μας και η εικόνα στα γύρω καταστήματα της Εθνικής είναι μόνο ΤΡΑΓΙΚΗ!!!

Μωρα και μικρά παιδιά να μην έχουν που να πάνε, που να κοιμηθούν ή να κάνουν ένα μπάνιο!!!

Εικόνες που στην Ευρώπη του 2016 όχι μόνο δεν ταιριάζουν αλλά θυμίζουν άλλες, πολύ κακές εποχές! Όπως χαρακτηριστικά απαντάνε και οι ίδιοι οι αστυνομικοί στην επίμονη ερώτησης των δημοσιογράφων: Τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους;… «δεν γνωρίζουμε ούτε εμείς…»

Που είναι το κράτος; Που είναι η Ευρώπη του Πολιτισμού και του πλούτου;

Ο Δήμος Λαμιέων ανταποκρίθηκε αμέσως στέλνοντας γάλατα και νερά για τα μωρά όπως ζητήθηκε.

Επιθυμία των προσφύγων είναι να φύγουν και ακόμα με τα πόδια να ανέβουν στα σύνορα για να προχωρήσουν στο ταξίδι τους!!! Κάτι που ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να τους σταματήσει, όπως λένε χαρακτηριστικά!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ:

Πάνω από 2.000 πρόσφυγες ακινητοποιημένοι στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας

Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες, οι οποίοι μετέβαιναν προς την Ειδομένη, βρίσκονται ακινητοποιημένοι σε διάφορα μοτέλ σε σημεία της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας

Η ΕΛΑΣ έχει ακινητοποιήσει περισσότερους από 500 πρόσφυγες στο ύψος των Θηβών, σε μοτέλ στο 90ο χιλιόμετρο, ενώ από το μεσημέρι της Δευτέρας έχουν ακινητοποιηθεί περισσότερα από 30 λεωφορεία σε διάφορα μοτέλ της εθνικής οδού, ή και στην είσοδο της Λαμίας, και πάνω από 1500 πρόσφυγες παραμένουν εκεί περιμένοντας τις εξελίξεις.

Από το απόγευμα της Τρίτης, η αστυνομία άρχισε σιγά – σιγά να διοχετεύει δυο – δυο λεωφορεία κάθε μισή ώρα, ενώ συγχρόνως φτάνουν στη Λαμία και άλλα λεωφορεία από την Αθήνα.

Οι κάτοικοι της περιοχής συνδράμουν όπως μπορούν με τρόφιμα και αλλά προιόντα τους πρόσφυγες, ενώ τα λεωφορεία από Αθήνα συνεχίζουν να φτάνουν στη Λαμία. Οι πρόσφυγες πάντως, ζητούν να συνεχιστεί άμεσα το ταξίδι τους.

Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να τους επιτηρούν, ωστόσο όμως η κατάσταση γίνεται όλο και περισσότερο εφιαλτική, καθώς δεν υπάρχουν ούτε οι στοιχειώδεις συνθήκες για να περάσουν και δεύτερο βράδυ.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ