2016-02-24 15:07:14
Φωτογραφία για Τσουχτερά πρόστιμα σε όσους έχουν ανασφάλιστα οχήματα
Τσουχτερά πρόστιμα σε όσους έχουν ανασφάλιστα οχήματα ετοιμάζεται να... επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών που έχει ήδη ξεκινήσει να πραγματοποιεί τη διασταύρωση στοιχείων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, όσων έχουν ανασφάλιστα οχήματα.

Η διασταύρωση των στοιχείων αυτών γίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», με τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, όπου μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του υπουργείου, διαπιστώνεται αν τα οχήματα που είναι καταγεγραμμένα στη βάση δεδομένων έχουν ταυτόχρονα ασφαλισθεί για την κυκλοφορία τους στους δρόμους.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αθήνα, ειδοποιητήρια για τα τσουχτερά πρόστιμα έχουν ήδη φτάσει από τις κατά τόπους Εφορίες στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, ο αριθμός των οποίων, σύμφωνα με ασφαλιστικούς Πράκτορες σε ολόκληρη την Ελλάδα αγγίζει το 1 εκατομμύριο. Η μεγάλη αύξηση ανασφάλιστων οχημάτων και η έλλειψη ρευστού των ασφαλιστικών εταιρειών ήταν αυτή που οδήγησε το υπουργείο Οικονομικών να θέσει σε ισχύ τον νόμο που έχει ψηφιστεί πριν από δύο περίπου χρόνια.


Το μόνο σίγουρο, όπως εξήγησαν ασφαλιστικοί πράκτορες είναι πως τα ειδοποιητήρια θα τα παραλάβουν όλοι όσοι έχουν ανασφάλιστα τα οχήματά τους, είτε αυτό κυκλοφορεί στον δρόμο, είτε είναι κλειδωμένο σε κάποιο γκαράζ. «Από την στιγμή που υπάρχουν πινακίδες θεωρείται πως πρέπει να υπάρχει και ασφάλιση», αναφέρουν.

Τσουχτερά πρόστιμα

Όπως ανέφεραν στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», ασφαλιστές από τον Πύργο, βάσει του νέου νόμου, τα πρόστιμα που αναμένεται να επιβληθούν θα είναι αρκετά τσουχτερά και θα αφορούν το ποσό των 250 ευρώ για όλα τα ανασφάλιστα οχήματα τα οποία αν δεν ασφαλιστούν σε διάστημα 8 ημερών, από την ημέρα παραλαβής του ειδοποιητηρίου, τότε το ποσό αυτό θα προσαυξάνεται σε 250 ευρώ για δίκυκλα, 500 ευρώ για ΙΧ επιβατηγά και 1.000 ευρώ για φορτηγά, λεωφορεία και νταλίκες.

Δηλαδή, αν κάποιος έχει ανασφάλιστο το ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητό του, το αρχικό πρόστιμο θα είναι 250 ευρώ και θα έχει στη διάθεσή του οκτώ ημέρες για να προχωρήσει στην ασφάλιση του οχήματος. Σε περίπτωση που δεν το πράξει, τότε στο ποσό των 250 ευρώ μετά το οκταήμερο θα προστεθούν και 500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο (σύνολο 750 ευρώ), αφαίρεση πινακίδων, άδειας οδήγησης και ποινικές κυρώσεις που περιλαμβάνουν φυλάκιση από δύο μήνες έως 1 χρόνο.

Αυτό, όπως επεσήμαναν οι ασφαλιστές, έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι οποίοι το τελευταίο δεκαήμερο σπεύδουν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους, εκμεταλλευόμενοι τα κίνητρα που δίδουν οι ασφαλιστικές εταιρείες για ασφάλιση, όπως κάλυψη μηνιαίου ή διμηνιαίου πακέτου με πολύ χαμηλότερες τιμές.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ