2016-02-24 19:07:14
Φωτογραφία για “Γραμμή” καταγγελιών για τις ΜΕΘ
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus.com

Δέκτης παραπόνων γίνεται καθημερινά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), για ασθενείς που η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω ανεπάρκειας κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση μιας μοναχής από την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλίου Παρνασσίδος, η οποία προσβλήθηκε από τον ιό της γρίπης και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της σε ΜΕΘ, προκειμένου να παραμείνει στην ζωή. Όπως αναφέρει ο ΙΣΑ δυστυχώς δεν βρέθηκε κανένα άδειο κρεβάτι ΜΕΘ σε δημόσιο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα η ασθενής να μεταφερθεί στην Ιδιωτική Κλινική «ΥΓΕΙΑ», χωρίς μάλιστα να υφίσταται πλέον δυνατότητα μεταφοράς της σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, λόγω επιδείνωσης της κατάστασής της.

Θεωρώντας πως η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία με τις αναμονές είναι εξαιρετικά σοβαρή, ο ΙΣΑ ενεργοποιεί Γραμμή Καταγγελιών, στην οποία οι πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την μεταφορά ή εισαγωγή σε ΜΕΘ, θα μπορούν να καλούν προκειμένου να αναφέρουν τις σχετικές δυσλειτουργίες. H τηλεφωνική γραμμή είναι η 213-0117372 και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 π.μ έως τις 2 μ.μ. Ο ΙΣΑ με τη σειρά του προτίθεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια επίλυσης των σχετικών προβλημάτων, προβαίνοντας ταυτόχρονα στην κοινοποίηση των εν λόγω αναφορών στον Υπουργό Υγείας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ