2016-02-25 03:19:15
Φωτογραφία για Χρυσοβελώνη: Υπήρξε μια συμφωνία να μην κλείσουν τα σύνορα η οποία θα πρέπει να τηρηθεί
Η Χρυσοβελώνη μίλησε στην εκπομπή... των Καμπουράκη, Οικονομέα: "Για το προσφυγικό:

Όλοι συμφωνούμε ότι για να επιλυθεί το προσφυγικό, απαιτούνται ευρωπαϊκές λύσεις. Πρόσφατα στις Βρυξέλλες υπήρξε μια συμφωνία να μην κλείσουν τα σύνορα η οποία θα πρέπει να τηρηθεί. Εάν παραβιάζεται η συμφωνία δεν είναι σε καμία περίπτωση ευθύνη της Ελλάδας. Θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση για συμμετοχή του ΝΑΤΟ που προκρίθηκε.

Η Ελλάδα ως χώρα και η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει την κατάσταση με πενιχρά οικονομικά μέσα. Όσες δεσμεύσεις αναλάβαμε, τις τηρούμε στο ακέραιο και οι αρμόδιοι υπουργοί κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα. Η στάση της Ελλάδας επικροτείται από τους ευρωπαίους. Η χώρα μας δεν είναι απομονωμένη. Η Ε.Ε. με εξαίρεση την Αυστρία αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα τηρεί όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Όμως εδώ υπάρχει το μείζον πρόβλημα που είναι η συμπεριφορά και η τακτική της Τουρκίας
. Θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να αντιμετωπίσουν την τακτική που ακολουθεί η Τουρκία, η οποία περιορίζεται στο να ζητά συνεχώς χρηματοδοτήσεις και να μην τηρεί τα συμφωνηθέντα. Συμφωνώ με τον ευρωβουλευτή κ. Χρυσόγονο ότι κάποια στιγμή η Τουρκία θα πρέπει να έχει κάποιες κυρώσεις για την τακτική που ακολουθεί. Είναι ένα ερώτημα γιατί οι αστυνομικές αρχές της Τουρκίας δεν μπορούν να εντοπίσουν και να σταματήσουν τους διακινητές. Στη Σύνοδο Κορυφής στις 6 Μαρτίου όπου θα είναι παρούσα και η Τουρκία, θα πρέπει να της επιστήσουν την προσοχή και να καταλάβει ότι αν αθετήσει τις υποχρεώσεις της, θα έχει τις ανάλογες κυρώσεις.

Σχετικά με το αίτημα της κ. Γεννηματά για Συμβούλιο πολιτικών Αρχηγών, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος δήλωσε ότι είναι σύμφωνος. Η πάγια θέση του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι να γίνονται παρόμοιες κινήσεις σε θέματα μείζονος σημασίας, στα οποία πρέπει να χαράσσεται μια εθνική γραμμή.

Για τους αγρότες:

Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους αγρότες υπήρξε ένας ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος κι έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Κι αυτό το αποδέχονται και οι αγρότες. Η συνάντηση ήταν ανοιχτή σε όλους. Το ότι ο κ. Μπούτας αποφάσισε να πάει την επόμενη μέρα, …όταν σε καλεί ο Πρωθυπουργός κι εφόσον ενδιαφέρεσαι να κάνεις διάλογο για το θέμα που σε αφορά, πρέπει να προσέρχεσαι.

Η κυβέρνηση έχει κάνει πληθώρα προτάσεων. Θα πρέπει οι αγρότες να καταλάβουν ότι η χώρα βρίσκεται σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, να αναλογιστούν την κατάσταση και να εκτιμήσουν τις προτάσεις. Αυτά που προσφέρει η κυβέρνηση μπορεί να μην είναι το άριστο, αλλά είναι αρκετό. Υπάρχουν και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι για τους οποίους πρέπει να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις στο προσχέδιο.

Γίνονται πολύ μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά του υπουργού και του Πρωθυπουργού για να συνεχιστεί ο διάλογος και να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις ώστε στο ασφαλιστικό και στη συνέχεια στο φορολογικό να υπάρχει μια δίκαιη ισόρροπη και ισόνομη καταβολή των εισφορών και των φορολογικών βαρών.

Για τον προπηλακισμό βουλευτή στα Τρίκαλα:

Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι καταδικαστέες. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τις καταδικάζουμε απερίφραστα. Προέρχονται δυστυχώς από ορισμένους που θέλουν να ακυρώσουν τους αγώνες και τις προσπάθειες των αγροτών να ικανοποιήσουν όσο το δυνατό περισσότερα αιτήματά τους.

Η χώρα βρίσκεται σε δύσκολο σταυροδρόμι και το να λαϊκίζουν τα κόμματα δεν βοηθά. Για να υπάρξει εθνική συνεννόηση πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις από τα κόμματα και ουσιαστικός διάλογος. Στα μείζονος σημασίας θέματα πρέπει να κρατήσουμε μια εθνική γραμμή. Αυτό δεν το έχουμε δει ούτε από την αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης." Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ