2016-02-25 22:12:03
Φωτογραφία για Φθιώτιδα: Άρρωστοι πρόσφυγες στο Νοσοκομείο - Ξεχειλίζει η ανθρωπιά στη Λαμία
Το ένα μετά το άλλο καταφθάνουν τα περιστατικά στα επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας Τουλάχιστον οκτώ περιστατικά με πρόσφυγες έχουν πάει το τελευταίο 24ωρο στο νοσοκομείο της πόλης. Εγκυμονούσες, μικρά παιδιά, οικογένειες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ όλοι είναι καταφανώς ταλαιπωρημένοι και αδύναμοι, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις ασθενών με πνευμονία από τις κακουχίες.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, που σημαίνει ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν, είναι ιδανικές για να πολλαπλασιαστούν οι ασθενείς.

Πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας συντονίζεται και οργανώνει ομάδα γιατρών, που θα επισκεφθεί, θα εξετάσει και προσφέρει φάρμακα και άλλα υλικά που θα συγκεντρώσει στους πρόσφυγες που εγκλωβίζονται στη Λαμία.

Εν τω μεταξύ αύριο Παρασκευή  στις 4:00 το απόγευμα στα γραφεία της Περιφέρειας θα γίνει σύσκεψη για τον συντονισμό των φορέων αναφορικά με την αντιμετώπιση του ζητήματος της διέλευσης των προσφύγων από τη Στερεά Ελλάδα.


Ξεχειλίζει η ανθρωπιά στη Λαμία

Αυτό που είναι ιδιαίτερα συγκινητικό είναι η ευαισθησία των συμπολιτών μας, που προσπαθούν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες που βρέθηκαν στην είσοδο της πόλης.

Επαγγελματίες και απλοί πολίτες τρέχουν να προσφέρουν ότι ο καθένας μπορεί, αθόρυβα και ανώνυμα, ενώ πολλοί είναι αυτοί που τηλεφωνούν στο LamiaReport και ρωτούν με ποιον τρόπο μπορούν να βοηθήσουν.

Κάποιοι ακόμα μας λένε, ότι αν υπάρχουν οικογένειες με άρρωστα παιδιά, μπορούν να τους φιλοξενήσουν στο σπίτι τους και να τους προσφέρουν ότι χρειάζονται.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ