2016-02-27 08:34:09
Φωτογραφία για Βάζουν ιδιώτες γιατρούς στο νοσοκομείο Λήμνου με μειοδοτικό διαγωνισμό
Στα πλαίσια της αδυναμίας της πλήρωσης των κενών οργανικών θέσεων ιατρών από τους θεσμικούς φορείς, αρκετά νοσοκομεία της χώρας... έχουν προχωρήσει στην σύναψη συμβάσεων με ιδιώτες ιατρούς προκειμένου να συνεχίσουν να επιτελούν το έργο τους. Εν προκειμένω, διατυπώθηκε από το ΓΝ-ΚΥ Λήμνου μια πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος χρησιμοποιώντας όμως για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά την τακτική των κλειστών προσφορών.

Πρόκειται για μια τακτική, η οποία αφενός μεν δεν έχει προηγούμενο στην ελληνική πραγματικότητα και αφετέρου ουσιαστικά προάγει τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των συναδέλφων ιατρών, καλώντας τους σε μειοδοτικό διαγωνισμό λαμβάνοντας υπόψη μόνο το οικονομικό κέρδος και όχι το επίπεδο της παροχής υπηρεσιών που θα προσφέρεται στον ασφαλισμένο πολίτη του ακριτικού νησιού μας.

Επιπλέον, πέραν του ότι η παραπάνω προσβλητική για το ιατρικό σώμα κίνηση αντίκειται στον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, μοιάζει να φιλοδοξεί να αποτελέσει την απαρχή ενός νέου καθεστώτος, σε πανελλήνια κλίμακα, σύμφωνα με το οποίο, το ιατρικό λειτούργημα θα ζυγίζεται, θα αξιολογείται και θα πουλιέται στην ελεύθερη αγορά.


Ως Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου είμαστε υποχρεωμένοι, εκ του καταστατικού ιδρύσεώς μας, να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιατρικού σώματος, είμαστε αποφασισμένοι να καταγγείλουμε το κακό εν τω γεννάσθαι και κυρίως, είμαστε αποφασισμένοι να μην συνεπικουρήσουμε στο να αποτελέσει η Λήμνος την κερκόπορτα της περαιτέρω απαξίωσης του ιατρικού επαγγέλματος, που τόσο βάναυσα έχει πληγεί στα χρόνια της κρίσης.

Αποφασίζουμε :

να καταγγείλουμε αυτήν την απαξιωτική για το ιατρικό σώμα τακτική

να διατυπώσουμε για μια ακόμα φορά την ανάγκη της Λήμνου για ιατρούς και όχι για έμπορους υγείας

να διατυμπανήσουμε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο μιας σύγχρονης κοινωνίας, ότι είναι ανάγκη να επανδρωθεί το ΓΝ-ΚΥ Λήμνου με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες ,ώστε να επιτελεί το έργο για το οποίο έχει ορισθεί και πως μέχρι τότε, εμείς οι ακρίτες ιατροί της Λήμνου θα συνεχίζουμε να το στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ