2016-02-27 09:10:18
Φωτογραφία για Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΥΣ
Σε νέες καταγγελίες εναντίον των δημοσκόπων προχώρησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με αφορμή τις συλλήψεις των δημοσιογράφων, οι οποίοι φέρεται να εκβίαζαν ΔΕΚΟ και τράπεζες. «Τώρα που μαζεύετε επιτέλους τους εκβιαστές εκδότες, έχει και άλλους, τους εκβιαστές απατεώνες δημοσκόπους μην ξεχάσετε από όπου τα παίρνουν» ανέφερε ο κ. Καμμένος, σε ανάρτησή του στο Twitter. Αφορμή, δύο νέες πανελλαδικές δημοσκοπήσεις, της Μetron Analysis για τα Παραπολιτικά και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, οι οποίες δίνουν προβάδισμα 4,3% και 6,5% στη Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Μetron Analysis, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. προηγείται με 23,7% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 19,4%, Χρυσή Αυγή 5,1%, ΚΚΕ 4,7%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,2%, Ένωση Κεντρώων 3,7%. Ποσοστά κάτω από το όριο εισόδου στην Βουλή έχουν το ''Ποτάμι'' με 2,2% και οι ΑΝ.ΕΛ. με 2,3%.


Σε ό,τι αφορά τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 24%, έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται να είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, ενώ ΠΑΣΟΚ /Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν 4,5%. Ποσοστά κάτω από το όριο εισόδου στην Βουλή έχουν οι ΑΝ.ΕΛ. με 2,5%, το ''Ποτάμι'' και η ''Λαϊκή Ενότητα'' με 2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 24%.

Αλλαγή της σύνθεσης της κυβέρνησης ζητεί το 58%

Αλλαγή της σύνθεσης της κυβέρνησης ζητεί το 58% των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ProRata για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών». Συγκεκριμένα, στο ερώτημα: «Εάν θέλετε αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης», το 58% απάντησε καταφατικά, το 31 αρνητικά ενώ το 11 δήλωσε άγνοια. Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία (78%) τάσσεται εναντίον των πρόωρων εκλογών, σε αντίθεση με το 18%, το οποίο επιθυμεί μία νέα εκλογική αναμέτρηση, τους επόμενους μήνες.

Το 64% εκτιμά ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν εφαρμόζει αποτελεσματικά τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, ενώ το 58% δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν αντιστέκεται στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων. Μάλιστα, το 58% εκτιμά ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί μία «Αριστερή κυβέρνηση», κάτι στο οποίο συμφωνεί μόλις το 21%. Τέλος, το 64% επισημαίνει ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι μία κυβέρνηση του συστήματος. 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ