2016-02-28 15:27:12
Φωτογραφία για Έρχονται τα Mistral στην Αίγυπτο, μετά FREMM και Gowind…
Πλησιάζει η ώρα που το αιγυπτιακό Ναυτικό θα παραλάβει τα δυο γαλλικά ελικοπτεροφόρα πλοία (LHD: Landing Helicopter Dock) αμφιβίων επιχειρήσεων τύπου Mistral, κατασκευής DCNS, κάτι το οποίο σε κάθε περίπτωση θα συμβεί εντός του 2016.

Στα τέλη Μαρτίου, τουλάχιστον 180 στελέχη του Ναυτικού της Αιγύπτου θα σταλούν στη Γαλλία όπου θα περάσουν εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, ώστε να είναι έτοιμοι να αναλάβουν τη λειτουργία και τη συντήρηση των δύο πλοίων, όταν τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στον στόλο της Αιγύπτου, ενώ μια πρώτη ομάδα ήδη βρίσκεται στη Γαλλία για τον ίδιο σκοπό.

Υπενθυμίζεται, ότι καθένα από τα Mistral (που κατασκευάστηκαν για τη Ρωσία και δεν παραδόθηκαν εξαιτίας των γεγονότων της Ουκρανίας και την προσάρτηση της Κριμαίας τον Μάρτιο του 2013), μπορούν να φέρουν 16 ελικόπτερα, τέσσερα αποβατικά σκάφη, 70 τεθωρακισμένα και 450 στρατιώτες.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, η γαλλική ναυπηγική βιομηχανία συνεχίζει τη ναυπήγηση των τεσσάρων κορβετών τύπου Gowind, η πρώτη εκ των οποίων αναμένεται να παραδοθεί πριν το τέλος του 2017. Το αιγυπτιακό Ναυτικό που είναι ο καλύτερος πελάτης της ναυπηγικής βιομηχανίας της Γαλλίας στην περιοχή της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, παρέλαβε ήδη μία φρεγάτα τύπου FREMM και αναμένεται η παράδοση μίας ακόμα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ