2016-02-28 20:46:17
Φωτογραφία για Αρχαία Ολυμπία: Την δασκάλα Αγγελική Παππά βράβευσε η «Greek Teachers»
Την δασκάλα Αγγελική Παππά που είναι υποψήφια για το «Νόμπελ Παιδείας», βράβευσε χθες το μεσημέρι σε μια λιτή και συνάμα ιδιαίτερης σημασίας εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, η ανθρωπιστική εταιρεία Ελλήνων δασκάλων Greek teachers και ο πρόεδρος, Αθανάσιος Κατσίμπελης.

Η Αγγελική Παππά που βρέθηκε στην περιοχή της Ηλείας, έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από διάφορους φορείς και τα Υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης για το σύνολο της καινοτόμας εκπαιδευτικής της συνεισφοράς στη χώρα μας. Όραμα και έργο της είναι η ποιοτική, ολιστική παιδεία για όλους, μέσα από προγράμματα, που καλλιεργούν προσωπικές, κοινωνικές και ψυχονοητικές δεξιότητες ζωής για ανθρώπους, ικανούς να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Χθες στην Αρχαία Ολυμπία την καθηγήτρια «φαινόμενο» βράβευσαν οι Έλληνες Δάσκαλοι Greek teachers, παρουσία και του αναπληρωτή δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργου Δεββέ, όπου της απονεμήθηκε το αγαλματίδιο της «Νίκης», σε κλίμα ιδιαίτερα συγκινητικό για την ίδια και τους συνεργάτες της.


«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε στην Αρχαία Ολυμπία, σε αυτό τον τόπο που συμβολίζει πανανθρώπινες αξίες μια δασκάλα, την Αγγελική Παππά, η οποία είναι υποψήφια για το βραβείο του καλύτερου δασκάλου σε όλο τον κόσμο από έναν μεγάλο Διεθνή Οργανισμό όπως είναι το ίδρυμα Varkey. Της δίδουμε αυτό το βραβείο που θέσπισε η επιστημονική και ανθρωπιστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Ελλήνων Δασκάλων «Greek Teachers», το αγαλματίδιο της νίκης γιατί θεωρούμε πως η Αγγελική πρέπει να πάρει μαζί της από την Αρχαία Ολυμπία το έναυσμα της ηθικής νίκης του έλληνα δασκάλου σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε», ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας, Αθανάσιος Κατσίμπελης.

Από την πλευρά της η δασκάλα, Αγγελική Παππά, επεσήμανε ότι: «Ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτή την πολύ γλυκιά σας πρωτοβουλία, να καλέσετε τον απλό δάσκαλο, γιατί μια απλή δασκάλα είμαι, κοντά σας και μαζί να περάσουμε ένα μήνυμα αγάπης, ειρήνης και δύναμης στον κόσμο ειδικά σε τέτοιες στιγμές που στην Ελλάδα φιλοξενούμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη την δύναμη και το φως της Αρχαίας Ολυμπίας, του πολιτισμού μας, των αξιών μας. Εύχομαι το φως που θα ανταλλάξουμε εδώ να περάσει σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο και εμείς οι Έλληνες δάσκαλοι να θυμόμαστε πάντα τι σημαίνει Έλληνας, τι σημαίνει δάσκαλος, τι σημαίνει πολιτισμός και ιστορία και, έχουμε την μεγάλη ευθύνη να θυμόμαστε στην καθημερινότητά μας όλοι οι δάσκαλοι να κουβαλάμε αυτή τη φλόγα του τι σημαίνει δάσκαλος και πλάι στα όμορφα παιδιά μας, να θυμόμαστε πως εμείς είμαστε οι ήρωες του 21ου αιώνα».

Αξίζει να σημειωθεί πως ιδιαίτερη μνεία έγινε χθες και στον μεγάλο Έλληνα ποιητή, Κωστή Παλαμά, καθώς χθες συμπληρώθηκαν 73 χρόνια από τον θάνατό του. Ο Κωστής Παλαμάς, όπως ανέφερε η κ. Παππά τίμησε τους δασκάλους μέσα από την ωδή του στο δάσκαλο και ανέγνωσε με μεγάλη συγκίνηση το ποίημά του που αναφέρεται στους δασκάλους.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ