2016-03-01 08:20:32
Φωτογραφία για Βόμβα από τους δανειστές: Κουράστηκαν με τη διαπραγμάτευση και ζητούν... νέο Μνημόνιο!
Απειλή για την διαπραγμάτευση είναι οι παράλογες απαιτήσεις, ιδιαίτερα του ΔΝΤ και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο δημοσιονομικό κενό.

Για προβλέψεις και απαιτήσεις που ισοδυναμούν με νέο μνημόνιο κάνει λόγο η εφημερίδα “Η Αυγή” αναφέροντας την πρόβλεψη του ΔΝΤ για το δημοσιονομικό κενό του 2016 που ανεβαίνει στα 4 δισ. ενώ η πρόβλεψη Τόμσεν κάνει λόγο για κενό 9 δισ. Μέχρι το 2019.

Η εφημερίδα μάλιστα κάνει λόγο για πισωγύρισμα στη διαπραγμάτευση καθώς παρά τις προτάσεις της κυβέρνησης οι οποίες σε μεγάλο βαθμό προσέγγισαν την Ευρωπαϊκή πλευρά η επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών μετατέθηκε για μετά τις 7 Μαρτίου και ύστερα απ' τη σύνοδο για το προσφυγικό και μάλιστα όπως επισημαίνεται αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά την επισήμανση του ίδιου του ΔΝΤ ότι τον Μάρτιο λήγουν ομόλογα ύψους 1,8 δισ. Ευρώ.

Μεγάλο αγκάθι παραμένει η στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στους Θεσμούς.


Μάλιστα, είναι τέτοιο το χάσμα που οι πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως οι Βρυξέλλες να ζητήσουν και την παρέμβαση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ δεν αποκλείεται να προσπαθήσουν να βρουν λύση σε πιο υψηλό πολιτικό επίπεδο.

Το θέμα της επιστροφής του κουαρτέτου θα βρεθεί και στο επίκεντρο του Eurogroup που συνεδριάζει τη Δευτέρα, ενώ όπως είπε και ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο Star μετά τη Δευτέρα θα υπάρχει καλύτερα εικόνα.

Ο Πρωθυπουργός πάντως στη συνέντευξή του (διαβάστε εδώ) δήλωσε αισιόδοξος παρά τις καθυστερήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά πως “το Πάσχα θα έρθει μαζί με την ανάσταση της οικονομίας”.
 Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ