2016-03-04 16:08:13
Φωτογραφία για OTI KAI AN KANOYN, ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ... ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE Ο ΘΡΥΛΟΣ!
Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει μετά τις τελευταίες... εφερεύσεις Κοντονή για λουκέτο στο κύπελλο και αρκετούς υπαινιγμούς από τα... αντικειμενικά (εδώ γελάμε) ΜΜΕ για λουκέτο και στο πρωτάθλημα. 

Τι πραγματικά ισχύει και αν πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας; 

Διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί και θα πάρετε όλες τις απαντήσεις Ακόμα και στο πιο ακραίο σενάριο, του να σταματήσει ο Κοντονής το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ολυμπιακός θα μετέχει κανονικά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση της περιόδου 2016 – 2017. Τα όνειρα των «συμμάχων» και τα σχέδια του κ. Κοντονή δεν πρόκειται να περάσουν.

Το κοινό μυστικό, αναβαθμίστηκε. Εγινε κοινή διαπίστωση. Και η κοινή διαπίστωση, έγινε αναμφίβολη βεβαιότητα. Ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει συμπαραταχθεί πλήρως με την «συμμαχία των τριών», δηλαδή με τους διοικητικούς ηγέτες της ΑΕΚ κ. Μελισσανίδη, του Παναθηναϊκού κ. Αλαφούζο και του ΠΑΟΚ κ. Σαββίδη.


Οι σχεδιασμοί των «τριών», οι οποίοι με την προσθήκη του κ. Κοντονή έγιναν τέσσερις συμπίπτουν απολύτως και οι ενέργειες από δω και πέρα θα είναι κοινές, απολύτως εναρμονισμένες. Οποιες αποφάσεις σχετικά όχι απλά με το μέλλον, αλλά και με την ΥΠΑΡΞΗ του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα λαμβάνονται κατόπιν συμφωνίας των τεσσάρων.

Και βεβαίως, βασικός άξονας των σχεδίων και των οραμάτων τους, δεν είναι άλλος από την κυριαρχία του Ολυμπιακού, της εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη. Πιστεύουν, αρχικά, ότι αν ρίξουν την τωρινή διοίκηση της ΕΠΟ – πού βεβαίως δεν μπορούν να την θεωρούν «δική τους», θα αποτελέσει πλήγμα για τον Ολυμπιακό, διότι θα τους δοθεί έτσι η ευκαιρία, τοποθετώντας άτομα της αρεσκείας και επιλογής τους στην διαιτησία, ένα τομέα στον οποίο διαρκώς και χωρίς δισταγμό ρίχνουν τις ευθύνες για την αγωνιστική τους ανικανότητα.

Πως θα γίνει αυτή η ανατροπή της διοίκησης της ΕΠΟ;

Οι μέχρι τώρα μέθοδοι όχι μόνο απέτυχαν, αλλά έφεραν εντελώς αντίθετα από τα προβλεπόμενα αποτελέσματα : Ο αριθμός των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων πού αποτελούν την λεγόμενη αντιπολίτευση της διοίκησης Γκιρτζίκη, αντί να μεγαλώσει, λιγόστεψε. Και οι πιθανότητες μιάς αξιοπρεπούς εμφάνισης στις εκλογές του Οκτωβρίου, αποδείχθηκαν φρούδες, μηδαμινές.

Μπροστά σ’ αυτή την πραγματικότητα, ο κ. Κοντονής αποφάσισε να μπεί πιο δραστικά και ουσιαστικά στην επιχείρηση «πτώσης της ΕΠΟ». Το πρώτο από τα σχετικά μέτρα πού προφανώς έχουν συναποφασιστεί από τους «τέσσερις», ήταν η ακατανόητη απόφαση για διακοπή – ματαίωση του Κυπέλλου, με προσχηματική δικαιολογία, πού μόνον αφελείς θα μπορούσε να πείσει.

Εδώ όμως, θα πρέπει να κοιτάξουμε παραπέρα, να ανιχνεύσουμε το πού αποβλέπει στην πραγματικότητα αυτή η απόφαση. Κυρίως, αποβλέπει στον ΕΚΒΙΑΣΜΟ του Ολυμπιακού προκειμένου να παύσει να στηρίζει την σημερινή, ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ, άρα ΝΟΜΙΜΗ διοίκηση της ΕΠΟ, με την ΑΠΕΙΛΗ της διακοπής και του πρωταθλήματος, άρα την αναπόφευκτη ( κατά την άποψή τους ) απώλεια του τίτλου.

Και αν ( πιστεύουν ) ο Ολυμπιακός απωλέσει τον τίτλο, δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στον κερδοφόρο θεσμό του Τσάμπιονς Λίγκ, οπότε δεν θα ωφεληθεί και από τα έσοδά του, ώστε να ενισχύεται συνεχώς με ποδοσφαιριστές από την αφρόκρεμα του διεθνούς ποδοσφαίρου. Ποδοσφαιριστές δηλαδή πού κάνουν τη διαφορά και πού βεβαίως με την ενίσχυσή τους η ομάδα μπορεί να κατακτά τον τίτλο από … Φεβρουάριο μήνα – ή και ενωρίτερα και να ξεπερνά εύκολα κάθε αγωνιστική δυσκολία τύπου Τούμπας.

Αυτό είναι το σχέδιο των «τριών», πού ασπάσθηκε χωρίς δισταγμούς ο «τέταρτος» κ. Κοντονής. Εδώ όμως, υπάρχει μία λεπτομέρεια την οποία οι «σύμμαχοι» είτε δεν γνωρίζουν, είτε κάνουν ότι δεν γνωρίζουν. Η λεπτομέρεια είναι ότι, για φέτος τουλάχιστον, ο Ολυμπιακός ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΕΝΑΡΙΟ, ακόμα και το πιο ΑΚΡΑΙΟ, πού δεν είναι άλλο από την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, άρα και του αθλήματος του ποδοσφαίρου στη χώρα μας, ΜΠΟΡΕΙ να συμμετέχει και την επόμενη περίοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ΚΑΝΟΝΙΚΑ, χωρίς να επηρεάζεται από τις έξαλλες και φασιστικής νοοτροπίας αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας.

Αυτό θα συμβεί διότι, ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, ο Ολυμπιακός από την περασμένη 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ΕΙΝΑΙ πρωταθλητής Ελλάδας για την περίοδο 2015 – 2016 και ΜΠΟΡΕΙ να παίξει στη διοργάνωση των πρωταθλητών, αρκεί ΝΑ ΤΟΝ ΔΗΛΩΣΕΙ η ΕΠΟ !

Η ΕΠΟ, πού είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ποδοσφαιρική ΑΡΧΗ την οποία αναγνωρίζει η ΟΥΕΦΑ, έχει το δικαίωμα να δηλώσει τις ομάδες πού θα συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι αρχές Ιουνίου. Μέχρι στιγμής, αυτό το δικαίωμα το έχει ΜΟΝΟΝ ο Ολυμπιακός. Οι υπόλοιπες ομάδες πού θα έχουν το δικαίωμα να παίξουν στην Ευρώπη ( Γιουρόπα Λιγκ ) δεν έχουν καθοριστεί βαθμολογικά, οπότε και δεν είναι δυνατόν να δηλωθούν στην ΟΥΕΦΑ.

Πόσω μάλλον, αν δεν συνεχιστεί το πρωτάθλημα ή αν σταματήσει εντελώς το ποδόσφαιρο.Επομένως κάθε προσπάθεια των «τριών» και του πρόθυμου να τους εξυπηρετεί υφυπουργού να «εκβιάσουν» την ΕΠΟ και τον Ολυμπιακό, είναι εκ προοιμίου καταδικασμένη σε αποτυχία. Ο Ολυμπιακός θα παίξει στην Ευρώπη, Ο,ΤΙ και να κάνει, Ο,ΤΙ και να σκαρφιστεί το επιτελείο του αστείου υφυπουργού.

Και για να τα κάνουμε … πενηνταράκια, σχετικά με την απίστευτα ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ, αλλά και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ απόφαση Κοντονή ( πού δεν είναι βεβαίως μόνο δική του, αφού και ο κλασικά ανεύθυνος και αλλοπρόσαλλος πρωθυπουργός άναψε το - … κυριολεκτικά - το πράσινο φως ) πρέπει να επαναλάβουμε την κοινή διαπίστωση. Η απόφαση Κοντονή, δεν έχει ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την … βία στα γήπεδα. Δεν έχει σχέση και δεν θα μπορούσε βεβαίως να έχει, αφού η έξαρση της βίας είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ φαινόμενο, πού έχει διογκωθεί στην εποχή Τσίπρα, αλλά δεν έχει άμεση σχέση με το ΑΘΛΗΜΑ του ποδοσφαίρου.

Οι αθλιότητες της Τούμπας δεν ήταν παρά – όπως πάντα – δουλειές εκατό – εκατόν πενήντα αθλίων χουλιγκάνων και περιθωριακών τύπων, για τις οποίες αρμόδια να επέμβουν και να επιληφθούν είναι τα ΘΕΣΜΙΚΑ όργανα της αστυνομίας και της Δικαιοσύνης. Ο Κοντονής απλά το χρησιμοποίησε σαν πρόσχημα, για να υλοποιήσει την ΔΕΣΜΕΥΣΗ του στους τρείς … «εξυγιαντές» με επικοινωνιακή επικάλυψη.

Από κει και πέρα, και για να διαλυθεί κάθε είδους συνειρμός περί της διοίκησης Γκιρτζίκη, η ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ περίπτωση να «φύγει» ( υποθετικά ομιλώ ) θα ήταν να παραιτηθεί. Όμως, τέτοια πρόθεση από την εξαιρετικά δυνατή και αποφασισμένη διοίκηση, δεν πρόκειται να υπάρξει σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση. Ο κ. Γκιρτζίκης και οι συνεργάτες του στη διοίκηση, απορρίπτουν κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να παραιτηθούν, επειδή το … απαιτούν ο κ. Σαββίδης, ο κ. Μελισσανίδης και ο κ. Αλαφούζος και προσπαθεί να το … υλοποιήσει ο κ. Κοντονής !

«Ας παραιτηθούν αυτοί, αν έχουν πρόβλημα», λένε ΠΗΓΗ : parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ