2016-03-04 19:35:48
Φωτογραφία για ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ
Ύποπτες Συνδικαλιστικές Πρακτικές

Η προσπάθεια που επιχειρείται από ωρισμένους κύκλους να στραφούν οι Βιοπαθολόγοι εναντίον των ακτινολόγων με το απλοϊκό σκεπτικό ότι επειδή οι απεικονιστικές εξετάσεις είναι ακριβότερες επιβαρύνουν τον προυπολογιμσό του ΕΟΠΠΥ περισσότερο από τις μικροβιολογικές που είναι φθηνότερες και αφού έγινε στους βιοπαθολόγους υποτιμολόγηση 44% πρέπει κατ’ ανάγκην να γίνη αντίστοιχη μείωση και στους ακτινολόγους.

Αφού δηλαδή ψόφησε η δική μας κατσίκα κατά μείζονα λόγο πρέπει να ψοφήση και η κατσίκα του γείτονα.

Απαράδεκτη και επικίνδυνη τακτική από τους γνωστούς διχαστικούς παράγοντες που θέλουν τους εργαστηριακούς γιατρούς διαιρεμένους και αλληλοσπαρασσόμενους. 

Το ζήτημα που πρέπει όλοι μαζί να υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις είναι να σπάση επιτέλους το κύκλωμα στην τριγωνική συναλλαγή.

Δηλ. Ασθενής (ΑΜΚΑ) – γιατρός που συνταγογραφεί- εργαστήριο που εκτελεί. Σήμερα υπάρχει μεγάλος αριθμός κλινικών γιατρών που συνταγογραφούν συνθηματικά μικροβιολογικές εξετάσεις (οι εξετάσεις που γίνονται κανονικά και οι εξετάσεις που βγαίνουν από τον νεροχύτη) ή στέλνουν 2 μαγνητικές τομογραφίες για να γίνη η μία κατόπιν συνεννόησης.


Αυτά είναι γνωστά τοις πάσι. Έτσι διογκώνονται οι δαπάνες της πρωτοβάθμιας και με τις μικροβιολογικές και με τις ακτινολογικές εξετάσεις που απορρέουν από την προκλητή ζήτησης μιας μερίδας κλινικών γιατρών.

Χρόνια ζητάμε κάτι το πολύ απλό. Να σπάση το κύκλωμα στην τριγωνική συναλλαγή με καθημερινό έλεγχο Real time. Σε ένα μήνα θα υπάρχει ο κατάλογος των λιμεώνων συνταγογραφούντων. Τα έχουμε πή και στην προηγούμενη κυβέρνηση και στην παρούσα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο προηγούμενος υπουργός T. Κουρουμπλής . Έχουν περάσει ήδη 17 μήνες και ακόμη είμαστε στο ΘΑ – ΘΑ.

Καλά τα CD 10 καλά και τα πρωτόκολα διαγνωστικών εξετάσεων αλλά αν δεν εντοπισθούν οι συγκεκριμένοι δορυφόροι κλινικοί γιατροί που συνταγογραφούν κατά παραγγελία σε τυποποιημένα πακέτα προς συγκεκριμένα εργαστήρια και διαγνωστικά οι δαπάνες θα ανεβαίνουν. Και οι διάφοροι φορείς θα προσπαθούν με οριζόντιες περικοπές να λύσουν το πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που κανείς δεν ψάχνει την αιτία του. Ένα πρόβλημα που ανακυκλώνεται συνέχεια με την ενεργοποίηση της τριγωνικής κομπίνας, χωρίς κανένας να έχη το θάρρος να σπάση αυτό τον φαύλο κύκλο. Και οι υποτιμολογήσεις γίνονται και οι δαπάνες αυξάνουν.

Με δεδομένο λοιπόν ότι θα αυξηθούν πάλι μ’ αυτά τα λανθασμένα μέτρα απλής υποτιμολόγησης οι δαπάνες, μοιραίο είναι το CLAW BACK επί δικαίων και αδίκων.

Μοιραία είναι και η παρέμβαση κεφαλαιούχων στο χώρο της υγείας Ελλήνων και ξένων που δρούν στο παρασκήνιο και επιδιώκουν να καθαρίσουν την αγορά της πρωτοβάθμιας από τα μικρομεσαία εργαστήρια και Διαγνωστικά. 

Άλλο σοβαρό θέμα που συνετέλεσε στην κατακόρυφη αύξηση των Δαπανών είναι η αναίτια απόσυρση των πληθυσμιακών κριτηρίων επί Υπουργείας Γεωργιάδη. Αυτό πυροδότησε την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση νέων αξονικών και μαγνητικών τομογράφων αποκλειστικά από 3 ομίλους που με το περιγραφέν σύστημα τριγωνικής υπερσυνταγογράφησης (SUPER προκλητή ζήτηση ) εκσφεδόνησαν τους τζίρους των ομίλων. Τζίρους που καλούνται να πληρώσουν οι νόμιμοι μικρομεσαίοι γιατροί με CLAW BACK. Γιατί σ’ αυτόν τον τόπο της φαιδράς πορτοκαλέας έχει γίνει καθεστώς να τιμωρούνται οι νόμιμοι πολίτες κα να επιβαβρεύονται οι παράνομοι.

Συνοψίζοντας ζητάμε για ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ από τον νέο πρόεδρο του ΕΟΠΠΥ. 

1) Τελειώστε επιτέλους με αυτούς τους «γνωστούς άγνωστους » συνταγογραφούντες που συντηρούν την παθογένεια στην τριγωνική συναλλαγή. 2) επαναφέρετε άμεσα τα πληθυσμιακά κριτήρια για να εξορθολογιστούν τα νούμερα και στην κατανάλωση των απεικονιστικών διαγνωστικών εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ και στην ντροπιαστική στατιστική του ΟΟΣΑ που η ψωροκώσταινα είναι πρώτη σε αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες πανευρωπαϊκά. 

Ο Πρόεδρος 

Θ.Γεωργακόπουλός
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ