2016-03-05 20:03:57
Φωτογραφία για ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ: Δείτε τι έκανε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ελλήνων οικογένεια σε μια άστεγη οικογένεια με δυο παιδάκια [photos]
To αναδημοσιεύουμε από την σελίδα τους στο facebook (δείτε ΕΔΩ). Συγκλονίζουν οι "κρυφοί" καθημερινοί ήρωες με τις πράξεις αγάπης και ανθρωπιάς που δείχνουν. Διαβάστε την τελευταία συγκλονιστική αληθινή ιστορία με άστεγους τους δυο γονείς και τα δυο τους παιδιά ηλικίας 1 και 2 ετών Tην προηγουμενη εβδομαδα, βραδυ μας καλεσε ενα μελος της εθελοντικης ομαδας Αlex,το μελος Βασια.

Η ομαδα Αlex ειχε μεταβει στον Πειραια στο λιμανι για να διανεμουν τροφη στους αστεγους που ζουν στο λιμανι μας καλεσε και μας ειπε οτι υπαρχει μια οικογενεια με δυο παιδακια 1 και 2 ετων που ειναι αστεγοι.

Την ιδια στιγμη συντονιστηκαμε με την ομαδα και πηραμε την οικογενεια και την πηγαμε στα γραφεια μας ωστε να κανουν ενα μπανιο και να συτιστουν και να του γνωρισουμε απο κοντα και να συζητησουμε.

Η οικογενεια ζουσε σε ενα εγκαταλελλημενο κτιριο στον Πειραια, χωρις ρευμα, νερο και τα βασικα για να μεγαλωσουν δυο παιδακια.


Μεσα στα ποντικια και στο κρυο ειχαν στησει μια σκηνη.

Παρολες τις συνθηκες οι γονεις ειχαν τον χωρο περιποιημενο οσο μπορουσαν, η μανουλα, μολις 20 ετων, ειχε ζωγραφισει τους τοιχους για τα παιδακια και προσπαθουσε να κανει το περιβαλλον οσο πιο φιλικο για ατα δυο παιδια.

Μας ειχε παραχωρηθει ενα σπιτι στην Αγιου Μελετιου και Αριστοτελους το οποιο χρηζει ανακαινησης. Κάναμε οσο το δυνατον να γινει καταλληλο ωστε να στεγασουμε τους συνανθρωπους μας, βαψαμε, στοκαραμε, βαλαμε ηλεκτρικες συσκευες και επιπλα.

Εκει ειχουμε στεγασει ενα παλικαρι 35 ετων, και σκεφτηκαμε εκει να στεγασουμε και την οικογενεια με τα παιδακια ετσι ωστε να σταθουν στα ποδια τους καθως ειναι ανεργοι και μονοι στον κοσμο.

Να προσπαθησουμε να φτιαξουμε ενα μελλον για αυτα τα παιδακια, να παντρευτουν οι γονεις, να βαφτισουμε τα παιδακια να βρεθει μια εργασια για τον πατερα.

Οι αναγκες της οικογενειας ειναι γαλατα εβαπορε, πανες, τροφιμα, ντεπον πονσταν παιδικα , εναν εθελοντη παιδιατρο, μια εργασια για τον πατερα.

Οποιος μπορει να βοηθησει ετσι ωστε να να επισκευασουμε το σπιτι για να ειναι ασφαλες και καταλληλο, να μπορει η οικογενεια να κανει ενα μπανιο να φτιαξουμε τα υδραυλικα, να βαλουμε εναν νιπτηρα, να φτιαξουμε τα τζαμια,να φτιαξουμε την πορτα για να ειναιασφαλες καθως κλειδωνει με λουκετο.

Το σπιτι ειναι υπογειο και λογω οτι δεν υπαρχει χωρις να απλωνουν τα ρουχα ενα στεγνωτηριο θα ηταν χρησιμο, οχι ομως το πλεον απαραιτητο, ετσι ωστε να αποφυγουμε οσο ειναι δυνατον την υγρασια στον χωρο.

Οποιο απο τα μελη μας θα ηθελε να βαφτισει ενα παιδακι θα ηταν χαρα για την οικογενεια.

Να ευχαριστησουμε θερμα την κα Ελευθερια απο την Πατρα για την παραχωρηση του σπιτιου.

Στις φωτογραφιες θα δειτε που ζουσε η οικογενεια, πως ηταν το σπιτι πριν το επισκευασουμε και που βρισκεται η οικογενεια τωρα.

Η σελίδα στο facebook: www.facebook.com/ellinon.oikogeneia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ