2016-03-06 11:11:33
Φωτογραφία για ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Κοντά σε συμφωνία με την Τουρκία για μία ευρείας κλίμακας επαναπροώθηση των οικονομικών μεταναστών βρίσκονται Βρυξέλλες και Άγκυρα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση αναμένεται να επισημοποιηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, με την Άγκυρα να αποδέχεται την επαναπροώθηση των οικονομικών μεταναστών από την Ελλάδα.

Πηγές της Κομισιόν χαρακτηρίζουν την παραπάνω εξέλιξη ως τις πρώτες ενδείξεις επίλυσης της προσφυγικής κρίσης, καθώς ο περιορισμός των ροών προς την Ελλάδα και την Ε.Ε. θεωρείται μείζονος σημασίας. Από την πλευρά του, o αρμόδιος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, χαρακτήρισε καθοριστική για τους επόμενους μήνες τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, ενώ χαιρέτισε το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Αποκάλυψε μάλιστα, ότι η Ελλάδα θα υποδεχτεί άλλους 100.000 πρόσφυγες έως το τέλος του μήνα.


Εν τω μεταξύ, τη διαβεβαίωση ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει αρχίσει να δρα ακόμη στο Αιγαίο, έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, τονίζοντας βέβαια, ότι η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας ενδεχομένως να ανάψει το «πράσινο φως».

Ο υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι το τελευταίο 24ωρο, στα ελληνικά νησιά έφθασαν 878 μετανάστες και πρόσφυγες, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι «δεν πρόκειται για έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό».

Όπως εξήγησε, οι περισσότεροι εξ αυτών μεταφέρονται στον Πειραιά, στον οποίο φιλοξενούνται περίπου 3.000 άτομα. «Η Ελλάδα δεν θέλει τη μονιμοποίηση αυτών των προσωρινών δομών φιλοξενίας» έσπευσε να διευκρινίσει. Ας σημειωθεί ότι χθες το βράδυ, κατέπλευσαν στον Πειραιά δύο επιβατηγά πλοία, μεταφέροντας 1.018 μετανάστες και πρόσφυγες.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δελτίο τύπου ΣΙΔΕΙΔΕΛ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δελτίο τύπου ΣΙΔΕΙΔΕΛ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ