2016-03-06 22:40:26
Φωτογραφία για Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Περίπου 50.000 πρόσφυγες βρίσκονται στην Ελλάδα - Δεν υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης επιδημιών
Ο ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διαθέτει χιλιάδες εθελοντών επί 24ωρου βάσεως σε όλα τα σημεία που έχει κληθεί Γύρω στις 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται σε διάφορα σημεία της ελληνικής επικράτειας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνη Αυγερινό.

Μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο", ο κ. Αυγερινός τόνισε ότι πρόκειται για μια καθαρά ανθρωπιστική κρίση, ίσως η μεγαλύτερη στην Ευρώπη διαχρονικά, και επισήμανε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία.

Εμφανίστηκε, πάντως, καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εκδήλωσης επιδημιών, υπογραμμίζοντας:

"Υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισης εν τη γενέσει οποιουδήποτε τέτοιου φαινομένου. Έχουμε την ικανότητα, έχουμε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, έχουμε όλα τα μέσα, έγκαιρα να προλάβουμε αυτές τις πιθανές πανδημίες ή εξάρσεις κάποιων τοπικών μεταδοτικών νόσων".

Ο κ. Αυγερινός σημείωσε ότι ο ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διαθέτει χιλιάδες εθελοντών επί 24ωρου βάσεως σε όλα τα σημεία που έχει κληθεί και είναι έτοιμος να συμβάλει προκειμένου να προλάβει οτιδήποτε αλλά και να διευκολύνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ