2016-03-07 07:48:11
Φωτογραφία για Μέχρι τον Ιούλιο θα έχουμε βρει το αεροσκάφος της Malaisia Airlines...
Τη συνέχιση της έρευνας για τον εντοπισμό των συντριμμιών του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών MH370 και μετά τον Ιούνιο, ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων, μετά και τον εντοπισμό την περασμένη εβδομάδα συντριμμιών στα ανοικτά των αφρικανικών ακτών.

Τα ίχνη της πτήσης MH370 εξαφανίστηκαν μετά την απογείωση του αεροσκάφους από την Κουάλα Λουμπούρ κι ενώ πετούσε με προορισμό το Πεκίνο, στις 8 Μαρτίου του 2014. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 239 επιβάτες και πλήρωμα.

Το πεδίο της έρευνας καλύπτει εμβαδόν 120.000 τμ στον πυθμένα του ωκεανού, με το οικονομικό κόστος να φτάνει στα 124,17 εκατ δολ. Ωστόσο, η έρευνα αυτή έχει αποδώσει ελάχιστα καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί τίποτα άλλο, εκτός από ένα τμήμα της πτέρυγας.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής των ερευνών πιστεύει ότι «είναι πολύ πιθανό» το αεροπλάνο να βρεθεί μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες.

Σύμφωνα με τον Μάρτιν Ντόλαν ο οποίος επικαλέστηκε το μοντέλο που έχει αναπτύξει η αυστραλιανή υπηρεσία που χειρίζεται τις έρευνες, το αεροσκάφος αφού ξέμεινε από καύσιμα συνετρήβη στον νότιο Ινδικό Ωκεανό ανοιχτά των ακτών της δυτικής Αυστραλίας
. Επειδή ήδη τα τέσσερα πλοία που διεξάγουν έρευνες έχουν καλύψει περισσότερς από 85.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της συνολικής έκτασης των 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων που έχει οριοθετηθεί ο Ντόλαν υποστηρίζει ότι το αεροσκάφος βρίσκεται κάπου σε αυτή την έκταση που μένει να ερευνηθεί οπότε αυτό θα συμβεί μέχρι τέλος Ιουλίου αν όχι νωρίτερα.

Τις ελπίδες των συγγενών αλλά και όσων συμμετέχουν στην έρευνα αναζωπυρωσε ο εντοπισμός και ένος δεύτερου τμήματος αεροσκάφους που βρέθηκε στη νήσιο Ρεουνιόν, στο νησί δηλαδή που βρέθηκε το πρώτο τμήμα πτερυγίου το οποίο στη συνέχεια ταυτοποιήθηκε ότι προέρχεται απο την πτήση MH370 της Malaysia Airlines.

Το τμήμα βρήκε ο Τζόνι Μπεγκ ο άνδρας, δηλαδή, που βρήκε και το πρώτο κομμάτι. Σύμφωνα με τον Μπεγκ πρόκειται για ένα αντικείμενο επιφάνειας 40Χ20 εκατοστών που έχει ένα μπλε σημάδι στην επιφάνειά του και ήταν γκρι από κάτω
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ