2016-03-07 11:51:12
Φωτογραφία για Ταξίδεψε στον ανατριχιαστικό κόσμο του Λάβκραφτ
Ο Στιβ Τόμας είχε μία πορεία 14 ετών ως γραφίστας σε εφημερίδες, ασχολούμενος... με κάθε δυνατό θέμα, από ψυχαγωγία μέχρι αθλητικά. Μέχρι που αποφάσισε να γίνει ανεξάρτητος graphic artist και illustrator. Τώρα πια προσπαθεί να ανακαλύψει τις πιο φρέσκιες ιδέες στην εικονογράφηση. Βασικά του σημεία αναφοράς είναι η αγάπη του για τις αφίσες vintage, τα φυλλάδια, τις αφίσες και άλλο υλικό προπαγάνδας, καθώς και το ενδιαφέρον του για τη ρετρό-φουτουριστική τέχνη που άνθισε από τα μέσα του 20ού αιώνα. «Άλλωστε, ποιος δεν θέλει να ταξιδέψει στο ηλιακό σύστημα και να πολεμήσει εναντίον των κακών των arcade games της δεκαετίας του 1980;», αναφέρει ο ίδιος.

Κάπως έτσι, έχει δημιουργήσει μία ευρεία γκάμα από πανέμορφα πόστερ. Στο χαρτοφυλάκιό του συμπεριλαμβάνεται artwork εμπνευσμένο από δημοφιλή δείγματα της pop art, από τον «Πόλεμο των άστρων» και το “Star Trek” μέχρι τον «Ιντιάνα Τζόουνς» και τους υπηρήρωες της Marvel. Το τελευταίο του πόνημα είναι επηρεασμένο από τον κόσμο του Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ. Κατάφερε, μάλιστα, να μετατρέψει έναν σκοτεινό, ανατριχιαστικό κόσμο σε προορισμούς που θέλεις να επισκεφτείς.


Το νέο πρότζεκτ του Στιβ αποτελείται από τρεις αφίσες. Ο ίδιος σχολιάζει σχετικά: «Ήταν διασκεδαστική η δημιουργία τους. Προσπάθησα να παραμείνω στην ίδια παλέτα χρωμάτων για το καθένα». Καθένα πόστερ δείχνει το Πανεπιστήμιο Μισκατόνικ, τα Βουνά της Τρέλας και το Ίνσμουθ. Ελπίζουμε, βέβαια, να ακολουθήσουν και άλλα, μια και η έμπνευση από τον καθηγητή των ιστοριών τρόμου: υποθαλάσσιος τουρισμός στον «Ναό», περιήγηση στα μνήματα του Μαινάλου, στο «Δέντρο», ράφτινγκ στον ποταμό Μισκατόνικ κτλ. Ο Στιβ πουλά τις αφίσες του σε διάφορα μεγέθη και είδη χαρτιού μέσω του Zazzle.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ