2016-03-08 17:10:28
Φωτογραφία για Πάτρα: Ευθεία επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη Δημοτική Αρχή για το Προσφυγικό: Προπαγάνδα για συντηρητικά ένστικτα η ανακοίνωση για το hot spot
Ανοιχτό το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων και στην Αχαϊκή πρωτεύουσα αφήνει ο... τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του στελέχους της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, Γ. Λάμπρου, ο οποίος εξαπολύει σφοδρή επίθεση στη… Μαιζώνος για το ζήτημα.

«Η δημοτική αρχή δεν ξέρει τι λέει και τι κάνει όσον αφορά στο Προσφυγικό. Στην Πάτρα δεν προβλέπεται hotspot, αφού αυτό αποτελεί κέντρο καταγραφής.

Στην πόλη μας μπορεί να υπάρξει ανάγκη φιλοξενίας ταυτοποιημένων προσφύγων, άρα μιλάμε για προσωρινό σταθμό φιλοξενίας», δήλωσε στοPatrastimes.gr ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας.

«Η πρόσφατη ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής προπαγάνδιζε γιαhotspot και στόχευε σε συντηρητικά ένστικτα.

Έχουν διερευνηθεί χώροι και δυνατότητες για τη δημιουργία σταθμού φιλοξενίας προσφύγων και στην Πάτρα, από το Υπουργείο Εσωτερικών. Πρέπει να δηλώσουμε τη δική μας διαθεσιμότητα και να βοηθήσουμε όσους συνανθρώπους μας και για όσο μπορούμε, εάν παραστεί ανάγκη», προσέθεσε ο κ. Λάμπρου.


ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ωστόσο, την απάντηση της μέσω του PatrasTimes.gr δίνει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, δια στόματος του Αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας, Γρ. Αλεξόπουλου.

«Ο Υπουργός Εσωτερικών Εσωτερικών μας ζήτησε να βοηθήσουμε στις προσπάθειες για το προσφυγικό. Δεν μας έχουν γνωστοποιηθεί χώροι και περεταίρω πράγματα. Δεν θα αρνηθούμε καμία ανθρωπιστική βοήθεια όπου χρειαστεί, αρκεί η κυβέρνηση να λάβει όλες εκείνες τις απαραίτητες θεσμικές λειτουργίες για την εξασφάλιση πόρων και κεφαλαίων», σημειώνει ο κ. Αλεξόπουλος.

«Θα πρέπει να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο για το ζήτημα και εν προκειμένω να διακριβωθεί τι από αυτό μας αναλογεί. Για τον αριθμό των προσφύγων που θα δεχτούμε, για πόσο διάστημα κτλ. Συγκεκριμένο και οριστικό πλαίσιο, καθώς η Πάτρα έχει ιδιαιτερότητα, η οποία είναι η πύλη εξόδου της, το Λιμάνι, για να μη ζήσουμε ξανά στιγμές του παρελθόντος», προσέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ