2016-03-09 21:51:10
Φωτογραφία για Αφεντικό στο Mega o Θεοχάρης Φιλιππόπουλος;
Οι μέτοχοι του Mega θα έπρεπε να έχουν βάλει εδώ και καιρό στην εταιρεία 15 εκ. ευρώ... Αυτό δεν συνέβη μέχρι και σήμερα και η εταιρεία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στα χέρια των πιστωτών της! Το προηγούμενο σενάριο ήθελε τους κκΒαρδινογιάννη και Μπόμπολα να καλύπτουν την αύξηση κεφαλαίου, Οι δύο μεγαλομέτοχοι, μάλιστα, θα έβαζαν στην εταιρεία δυο νέους μετόχους. Η μεν πλευρά Βαρδινογιάννη τον κ. Θεοχάρη Φιλιππόπουλο των Αττικών Εκδόσεων και η δε πλευρά Μπόμπολα τον κ. Δημήτρη Μάρη της 24 Media.

Ο Στ. Ψυχάρης δεν θα βάλει τα χρήματα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά το μερίδιο που του αντιστοιχούσε (3,3 εκατ. ευρώ), γι’ αυτό και απείχαν από την αύξηση. Ο Στ. Ψυχάρης, θυμίζουμε, είχε ζητήσει να αναλάβει ο ΔΟΛ το management και σε αντιστάθμισμα αυτός θα κάλυπτε και το μερίδιο του Πήγασου (4,9 εκατ.), ο οποίος εξαρχής είχε δηλώσει αποχή.

Ο Στ. Ψυχάρης από τη μεριά του φέρεται ότι πρότεινε να υπάρξει μια νέα μικρή καθυστέρηση στην οικονομική ενίσχυση της εταιρείας μέχρι να ξεκαθαρίσει η διαδικασία των αδειών και αντί να δώσουν 15 εκατ. ευρώ σήμερα, να διαθέσουν 10 εκατ. ευρώ και να ξεκινήσουν μια νέα εταιρεία, καθαρή από δάνεια, στην Κύπρο, που θα εκπέμπει στην Ελλάδα. Αυτό όμως είναι ένα ενδεχόμενο που έχει αποκλείσει η κυβέρνηση.


Πιο κοντά σε συμφωνία με τις τράπεζες για την είσοδο νέων μετόχων είναι ο Φώτης Μπόμπολας, ενώ συνηγορεί και η πλευρά Βαρδινογιάννη, διατηρώντας όμως τις αποστάσεις της, από τη στιγμή που έχει ήδη το Star. Το έλλειμμα πάντως των 110 εκατ. ευρώ είναι τεράστιο και για τους ίδιους τους μετόχους και για τις τράπεζες, καθώς σε αυτό περιλαμβάνεται και το ομολογιακό δάνειο που έχουν χορηγήσει στην εταιρεία.

Το σχέδιο που υπάρχει, αν δεν βρεθούν τα 15 εκατ. ευρώ, που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του και την ομαλοποίηση του δανεισμού, είναι να αναλάβουν ρόλο οι τράπεζες, κατά το μοντέλο της ιστορικής αλλαντοβιομηχανίας ΝΙΚΑΣ, δηλαδή να βρουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες τους επενδυτές εκείνους που θα αναλάβουν την πορεία του Mega.

Εάν το σενάριο επαληθευθεί σε μικρό χρονικό διάστημα πολλά μεγάλα ΜΜΕ, που χρωστάνε ιλιγγιώδη δάνεια, θα περάσουν στην διαχείριση των τραπεζών.

Οι τράπεζες θα πρέπει μέχρι την Πέμπτη να έχουν πάρει θέση για να προστατεύσουν την περιουσία τους! Στην αγορά ακούγεται όλο και πιο πολύ το ενδεχόμενο να αναλάβουν την λειτουργία του σταθμού και να τον αναθέσουν σε έναν ικανό διαχειριστή. Και περισσότερο απ’ όλα ακούγεται το όνομα του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου. Αλλά το πρόβλημα σε μία τέτοια περίπτωση είναι ότι το κανάλι θα πρέπει να εξασφαλίσει νέα τηλεοπτική άδεια! Πως θα συμβεί αυτό με ένα τέτοιο καθεστώς λειτουργίας;

Eνα πολύ ενδιαφέρον σενάριο για την τύχη του Mega
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΚΑΙ) ΜΕ ΣΤΡΟΜΠΕΡΙ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΚΑΙ) ΜΕ ΣΤΡΟΜΠΕΡΙ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ