2016-03-10 00:02:06
Φωτογραφία για YGEIANET: Εκλογές αύριο στην ΕΙΝΑΠ
Εκλογές αύριο στην ΕΙΝΑΠ, τη μεγαλύτερη Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών της χώρας.

Επτά συνδυασμοί διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων, παραθέτοντας απόψεις σε όλο το εύρος ζητημάτων που ταλανίζουν το ΕΣΥ και τα Νοσοκομεία της Αθήνας και Πειραιά.

Ασφαλώς τα προγράμματα και οι συνάδελφοι που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια παίζουν  καθοριστικό ρόλο. Εξίσου καθοριστικό ρόλο παίζει και η διαδρομή των συνδυασμών την τελευταία δεκαετία, κατά την οποία το Νοσοκομειακό κίνημα είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή, κορύφωση της οποίας υπήρξε η κλαδική συμφωνία που κυρώθηκε με το νόμο 3754/2009.

Η συζήτηση για την επικαιροποίηση της κλαδικής συμφωνίας έχει ήδη ξεκινήσει με το υπουργείο Υγείας, θέτοντας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης 6000 θέσεις μόνιμων γιατρών, αποκατάσταση του Ιατρικού Μισθολογίου, χρηματοδότηση του ΕΣΥ και αναστροφή της φυγής των νέων γιατρών.

Η διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας δε θα είναι εύκολη. Τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Θα απαιτήσει ένα μαχητικό κίνημα που πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση, κίνημα με στόχους και διάθεση να κεφαλαιοποιήσει στο μέγιστο τις αποφάσεις του ΣτΕ και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.


Συνεπώς οι επιλογές των συναδέλφων στις αυριανές εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον της διαπραγμάτευσης. Επιλογές ανάμεσα σε συνδυασμούς και συναδέλφους που διαθέτουν σοβαρότητα, συγκρότηση και διαδρομή στο χρόνο.

Υπάρχουν και οι μικροί Ναπολέοντες, οι οποίοι μετέρχονται κάθε ύβρη και αθλιότητα προκειμένου να επιτύχουν τον ανικανοποίητο στόχο της ζωής τους, τον προεδρικό θώκο της ΕΙΝΑΠ! Αυτούς δεν τους ενδιαφέρει ούτε η διαπραγμάτευση, ούτε η κλαδική συμφωνία. 

Ας μείνουν εσαεί μικροί και γραφικοί..
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ