2016-03-10 15:28:51
Φωτογραφία για ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΚΑΙ... ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ «ΚΑΜΠΑΝΕΣ» Ο ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Πειθαρχική δίωξη στον ΠΑΟΚ για τα αίσχη στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό που δεν τελείωσε ποτέ, άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Βάσει των άρθρων, ο ΠΑΟΚ κατηγορείται για εκτεταμένα επεισόδια ακόμη και στον αγωνιστικό χώρο, ρίψη αντικειμένων πριν και στη διάρκεια του αγώνα και εισβολή οπαδών.

Συγκεκριμένα το κατηγορητήριο αναφέρει :

1. Ρίψη αντικειμένων πριν ή μετά τον αγώνα, η οποία επισύρει 8 έως 20 χιλ. ευρώ πρόστιμο και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

2. Ρίψη αντικειμένων στη διάρκεια του αγώνα, η οποία επισύρει 20 έως 50 χιλ. ευρώ πρόστιμο και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

3. Είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο η οποία:

α) αν συνοδεύεται από βιαιοπραγίες και φθορές, επισύρει 70 έως 150 χιλ. ευρώ πρόστιμο, 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, μηδενισμό στον αγώνα και αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη (αν εκδικαστεί στα πλέι-οφ, θα αφαιρεθούν από τα πλέι-οφ).


β) αν δεν υπάρχουν βιαιοπραγίες και φθορές, επισύρει 50 έως 90 χιλ. ευρώ πρόστιμο, 1-2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, μηδενισμό στον αγώνα και αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη

4. Εκτεταμένα επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τα οποία επισύρουν 70 έως 150 χιλ. ευρώ πρόστιμο, 2-3 αγωνιστικές και αφαίρεση τριών βαθμών.

Ο αθλητικός δικαστής θα κρίνει αν τα εκτεταμένα επεισόδια έγιναν στον αγωνιστικό χώρο ή όχι κι αν υπήρξε βιαιοπραγία, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι υπόλογος και για τη διακοπή του αγώνα.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να τιμωρηθεί με αφαίρεση 3-6 βαθμών, τουλάχιστον 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο. Μάλιστα, αν η ποινή αφαίρεσης βαθμών τού επιβληθεί στη διάρκεια των play offs, θα τεθεί σε εφαρμογή στη βαθμολογία του μίνι πρωταθλήματος.

Το θέμα είναι να δούμε πότε θα γίνει η εκδίκαση λόγω της απεργίας των δικηγόρων...

Αναλυτικά η δίωξη:

«Σας ενημερώνουμε ότι ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, νόμιμα εκπροσωπούμενης, πειθαρχική δίωξη για αδικήματα που τελέσθηκαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (2/3/2016, Κύπελλο Ελλάδας, 5η φάση) και τα οποία προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ. 1, παρ. 2 εδ. α, β, παρ. 3 Α, παρ.3 Β εδ. α, β, γ, παρ. 4, παρ. 6 εδ. α, γ, δ, παρ. 7 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

* Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον έχει και η στάση του υφυπουργού αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή -την οποία και θα περιμένουμε να δούμε- που μπορεί να επιβάλλει ακόμα μεγαλύτερο χρηματικό πρόστιμο...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άμεση ανάγκη για αιμοπετάλια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άμεση ανάγκη για αιμοπετάλια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ