2016-03-11 08:07:17
Φωτογραφία για Οι μειώσεις στις συντάξεις θα κατεδαφίσουν τους συνταξιούχους
Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους Πολιτικής Γραμματείας της... ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, για τη συνάντηση του Υπ. Εργασίας με το κουαρτέτο των δανειστών.

«Δανειστές και κυβέρνηση ετοιμάζουν τη λαιμητόμο για τις συντάξεις και την Κοινωνική Ασφάλιση»

Η χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Εργασίας με το κουαρτέτο των δανειστών επιβεβαίωσε την εκτίμησή μας ότι το τελικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό θα είναι πολύ χειρότερο για την Κοινωνική Ασφάλιση και το ύψος των συντάξεων από την πρώτη, έτσι κι αλλιώς αντιασφαλιστική και συνταξιοκτόνα, εκδοχή του.

Αυτό που απασχολεί τους συνταξιούχους δεν είναι το εάν οι μειώσεις στις συντάξεις θα γίνουν στις κύριες ή επικουρικές συντάξεις ή και από τις δύο, γιατί οι μειώσεις, απ΄ όπου και αν γίνουν, θα τους κατεδαφίσουν το εναπομείναν, από τις 12 έως τώρα μνημονιακές περικοπές, πενιχρό διαθέσιμο εισόδημά τους. Και όποιος σήμερα κόψει έστω και ένα ευρώ από τις συντάξεις, είναι σαν να κόβει ανθρώπινες ζωές, αφού το 52% των λαϊκών νοικοκυριών στη χώρα μας, λόγω υψηλής ανεργίας και φτώχειας που προκαλούν τα μνημόνια, ζουν από τις συντάξεις των ηλικιωμένων μελών τους.


Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι οι δήθεν διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν είναι τίποτα άλλο από την κουρτίνα απόκρυψης της κλίνης του Προκρούστη, στην οποία έχουν μπει οι συντάξεις και τα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων και από τα τρία μνημόνια. Επίσης, ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για ελαφρύνσεις των επαγγελματιών, αγροτών και επιστημόνων, σε σχέση με την αντιασφαλιστική λαιμητόμο για την οποία τους προορίζει, είναι έπεα πτερόεντα στο πρώτο φύσημα του κουαρτέτου των δανειστών.

Ο μόνος παράγοντας που μπορεί να αποτρέψει τη νέα μνημονιακή αντιασφαλιστική καταιγίδα είναι οι συντονισμένοι αγώνες των εργαζομένων, συνταξιούχων, αγροτών, επαγγελματιών και επιστημόνων, που πρέπει και μπορούν να αναζωογονηθούν και να σπάσουν το μνημονιακό τείχος, ανοίγοντας το δρόμο για την αναγκαία σήμερα ΟΣΟ ΠΟΤΕ δημοκρατική – αντιμνημονιακή ανατροπή.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ